НЯКОЛКО АЛТЕРНАТИВНИ ФИНАЛА НА HOW I MET YOUR MOTHER

Шантавите начини, по които можеше да завърши любимият ни ситком

  • 04.04.2014
  • от Александър Любенов

Казахме сбогом на още един сериал, който ще остане в сърцата ни. За някои хора той продължи твърде дълго, а за други – недостатъчно. Много от феновете са останали доволни от начина, по който завърши. Те ще могат да продължат спокойно напред в търсенето на заместник. Но едва ли са малко и феновете, които са останали разочаровани.

Така или иначе връщане назад няма. Освен ако не бъде взето решение да се направи пълнометражен филм, както стана със Sex and the City. Единственото, което можеш да направиш сега, е да си мислиш за другите начини, по които HIMYM можеше да свърши. Следват няколко алтернативни финала.

Написахме този текст преди излъчването на последния епизод, за да се спасим от това да спойлваме, ето защо всяка прилика със събитията в него е случайна.

ТЕД И РОБИН СЕ СЪБИРАТ


След като завършва разказа си, лентата ни пренася няколко години напред в бъдещето. Браковете на Тед и Робин са приключили с развод. Двамата възобновяват връзката си и прекарват много от времето си заедно, което им помага да преодолеят провала на браковете си.

Купуват си тузарска вила на българското Черноморие, където прекарват остатъка от живота си заедно, взирайки се в далечния морски хоризонт. Маршал и Лили, които живеят все така щастливо, им гостуват всяка година. В същото време Барни, след като преживява катарзис, става лидер на движението на радикалните феминистки.

АПОКАЛИПСИС


Точно преди Тед да започне да разказва последната част от историята си, се случва някакъв вид глобална катастрофа. Обявено е извънредно бедствено положение. Майката е в неизвестност. Тед  и децата решават да я търсят. Предвидливият архитект отива в килера, за да вземе прословутата си раница за спешни случаи. Както знаем, един скаут е винаги подготвен. Малко преди да тръгнат, в двора на къщата каца хеликоптер на правителството. От него слиза президентът на САЩ Барни Стинсън.

Той е дошъл да вземе Тед и децата. Всички се качват в хеликоптера, където вече са първата дама Робин и Маршал, заедно с Лили и техните деца. Барни казва на Тед, че знае къде е жена му и ще отидат да я вземат, след което ще се отправят към спасителна база под земята. След това взима раницата му и я хвърля през прозореца с думите „Братле, сериозно, 2030-а е!”.

ТЕД ОТВРЪЩА НА УДАРА


Тед решава да напише книга за историята, за да си върне на Тони Графанело, който направи два филма, в които го представя като архитекта гадняр от Ню Йорк. Книгата се превръща в бестселър и също излиза на големия екран. Тед изчиства името си.

В същото време Барни публикува The Playbook. Ръководството за свалки става библия на всички мъже по света, които искат да постигнат успех с жените. Робин става водеща на свое собствено риалити предаване, което показва как се оцелява в дивата природа на Канада. В един от епизодите гостува Беър Грилс.

Маршал най-накрая успява да си пусне мечтания мустак. Той събира наново фънк бандата си и записва песента You Can’t Let Fear Steal Your Funk, която става платинена, и прекарва 2 години на върха в класацията на Billboard. Лили постига световна слава като художник.

КОСМИЧЕСКА ОДИСЕЯ


В края на епизода майката влиза в кабинета, където са Тед и децата. Всички излизат на верандата и става ясно, че човечеството е започнало да строи малки изкуствени планети около Земята, на които да се пресели постепенно. Тед е назначен от правителството за главен архитект на една от планетите на САЩ, където той живее със своето семейство. Съседите им, разбира се, са Маршал и Лили с техните деца и Барни и Робин.

Лили работи като брачен консултант и помага на двойките, които имат проблеми с браковете си в новата обстановка. Маршал оглавява Висшия междупланетен съд естествено. Барни е успешен предприемач, който винаги има много добри идеи. Той ръководи собствена компания, наречена BS Enterprises. Робин често пътува до някоя от планетите на Канада в качеството си на президент на страната, която вече е независима държава.

А след края ни остана само това.