КИНО ПРЕМИЕРИТЕ ПРЕЗ ВТОРАТА СЕДМИЦА ОТ ФЕВРУАРИ

Дългоочакваната "Тя" тръгва от днес по кината заедно с "ЛЕГО", "Робокоп" и "Академия за вампири"

  • 07.02.2014
  • от Стефан Димов

През Февруари, кино-екраните ни отново няма да останат празни, след като с новата седмица тръгват цели четири премиерни заглавия - филмът за Лего, римейкът на Робокоп, "Академия за вампири" и оскаровият претендент на Спайк Джоунз - "Тя".

Тя

Режисьор: Спайк Джоунз
Сценарист: Спайк Джоунз
В ролите: Хоакин Финикс, Скарлет Йохансон, Ейми Адамс, Рууни Мара, Оливия Уайлд, Крис Прат и др.
Оценка - 8/10
Оценка в imdb: 8,4 (от 50 537 гласа)
Рейтинг в rottentomatoes: 94% одобрение
Рейтинг в metascore: 91/100

Изключително креативният филмов творец, Спайк Джоунз, четирикратно номиниран за Оскар, тази година участва не с един, а с цели два филма в наградите. Освен "Тя", получил 5 номинации, Спайк е сценарист и продуцент на "Лошият дядо" с Джони Ноксвил, номиниран за най-добър грим.

Тя, Хоакин Финикс

Критиката и публиката приема "Тя" повече от положително, хвалейки филма за своя свеж, оригинален и предупредителен поглед към не толкова далечното бъдеще, в което спокойно можем да имаме не физическа личност за своя половинка.

"Ексцентрична сюрреалистична комедия, която ни кара да се смеем на необикновения романс, докато същевременно ни обезсърчава с факта, че фантастичния сюжет на филма всъщност не е толкова далеч от собствената ни реалност." казва Ед Гонзалес от Slant Magazine за лентата.

Тя, Хоакин Финикс

"Тя" разказва за самотен писател на чужди писма, който развива връзка с нова операционна система, проектирана да задоволи всичките му нужди.

 

Академия за вампири

Режисьор: Марк Уотърс
Сценарист: Даниел Уотърс (по романа на Ришел Мийд)
В ролите: Зоуи Дойч, Луси Фрай, Олга Куриленко, Виктор Дашков, Гейбриъл Бърн и др.
Очаквания - 4/10

Адаптация по вампирски бестселър от 2007 (първият от шест). Свръхестествената екшън-комедия разказва за Роуз Хатауей (Зоуи Дойч) - Дампир - полу-човек, полу-вампир, пазителка на Морой - група от смъртни вампири, които скришно живеят в света на хората. Роуз трябва да защити Морой от кръвожадните безсмъртни вампири - Стригой.

 

Лего: Филмът 3D

Режисьор: Фил Лорд, Кристофър Милър
Сценарист: Фил Лорд, Кристофър Милър, Филип Хагман, Дан Хагман
В ролите: Уил Арнет, Елизабет Банкс, Алисън Бри, Дейв Франко, Уил Ферел, Джона Хил, Морган Фрийман, Лиъм Нийсън, Шакийл О'Нийл и др.
Очаквания - 7/10
Оценка в imdb: 8,8 (от 271 гласа)
Рейтинг в rottentomatoes: 98% одобрение
Рейтинг в metascore: 82/100

Лего

Обикновена малка фигурка ЛЕГО, взета по погрешка за изключителен строител е избрана за спасител на света, който трябва да попречи на злия тиранин да залепи цялата вселена с всичките си парченца в едно цяло. От режисьорите на хитовите "Облачно с кюфтенца" и "Внедрени в час" - "Лего: Филмът 3D" впечатлява критиката със своята колоритност, шеговитост и най-вече изненадващо сериозната история.

 

Робокоп

Режисьор: Хосе Падиля
Сценарист: Джошуа Зетумер (по едноименния филм от 1987 година)
В ролите: Джоел Кинаман, Гари Олдман, Самюел Джаксън, Аби Корниш, Джаки Ърл Хейли и др.
Очаквания - 5/10
Оценка в imdb: 6,9 (от 2286 гласа)
Рейтинг в rottentomatoes: 50% одобрение
Рейтинг в metascore: 62/100

Робокоп вече не е само любим герой от детството на мнозина, заради класиката на Пол Верховен от 1987 и двете му продължения. Холивуд трябваше да го възродят в съвременна, cgi версия с актьор като Джоел Кинаман в главната роля, който изглежда просто смешно в сравнения

Robocop

 И така, през 2028 година, в Детройт, любящият съпруг, баща и добър служител на реда, Алекс Мърфи (Кинаман) критично е ранен по време на служба, след което международния конгломерат, ОмниКорп го превръщат в полицай - полу-човек, полу-робот.

Критиката е раздвоена в отзивите си за филма, определяща го като добър динамичен сай-фай екшън, който отговаря на въпросите, които задава по прекалено досаден и неоригинален начин.