„Дюн: Част втора“ – нови герои, очаквания и вселенски хайп!

Тръпнем в очакване, „Дюн: Част втора“ идва в България на 01.03.2024 г. – разказваме ти още

0 коментара Сподели:
„Дюн: Част втора“ – нови герои

Хора, „Дюн: Част втора“ идва, а ние тръпнем в очакване!

Особено когато става въпрос за устоялия изпитанието на времето „Дюн“ на Франк Хърбърт, задачата научнофантастичен роман да бъде пресъздаден на голям екран изобщо не е лека. Още през 70-те години на миналия век Алехандро Ходоровски има амбицията да го постави, но така и не успява. По-късно, през 1984 г., Дейвид Линч режисира една версия, от която казва, че откровено се срамува.

Sci Fi Channel също проявява интерес към творбата и в края на 2000 г. издава минисериал, вдъхновен от романа. Продукцията е сред най-високо оценените на телевизионния канал. Но от 1965 г., когато романът излиза за първи път, едва преди малко повече от две години той е успешно реализиран като пълнометражен филм.

След главозамайващия успех, който пожъна „Дюн“, режисиран от Дени Вилньов през 2021 г., с нетърпение очакваме продължението на екранизираната сага.

Премиерата на „Дюн: Втора част“ беше предвидена за 2023 г., но поради стачка на холивудските сценаристи, а по-късно и на Гилдията на актьорите в Холивуд тя се отложи за 2024 г.

Част две обаче вече е тук, а световната премиера на филма в Лондон пожъна небивал успех. Огромни тълпи от фенове чакаха на опашка с часове, за да видят актьорите, и крещяха имената им. Зендая със сигурност взриви премиерата, като се появи в секси костюм на футуристичен робот. Ако си мислиш, че този костюм е нов – ще те разочароваме. Модните фенове моментално разпознаха стила на покойния моден дизайнер Тиери Мюглер и неговото творение, което дебютира в колекцията му висша мода през есента на 1995 г.

Тази еуфория предстои и у нас, защото броени дни остават, докато „Дюн: Част втора“ триумфира и на българския екран.

Официалната му премиера ще е на 01.03.2024 г., за да ни даде отговор на въпросите какво предстои да преживее Пол Атрейдски след гибелта на целия му род, как ще се развият взаимоотношенията им с Чани, ще оправдае ли надеждите, които възлагат свободните на него. Продукцията ни обещава много нови герои, невиждан обрат и влизане на още основни персонажи. „Дюн: Част втора“ ще ни покаже митичното пътуване на Пол Атреидски, който ще се обедини с Чани и свободните, за да отмъсти на хората, унищожили семейството му. Изправен пред избора между любовта и съдбата на вселената, Пол ще трябва да предотврати едно ужасно бъдеще, което само той може да предвиди. Вторият „Дюн“ е по-добър и по-голям, категорични са киноекспертите, а самият режисьор признава, че действието се случва много по-бързо от първа част. В „Дюн: Част втора“ на екрана ще видим добре познатия ни любимец Тимъти Шаламе, както и Ребека Фъргюсън, Зендея, Стелан Скарсгард, Джош Бролин, Хавиер Бардем, Дейв Батиста, Кристофър Уокън, Леа Сейду, Флорънс Пю и Остин Бътлър.

Като имаме предвид „Блейд Рънър 2049“, можем да заявим, че Дени Вилньов работи със замах. Ето защо той заявява, че можем да очакваме трета част на емблематичния роман. Готови ли сме и за „Дюн“ 3?

За още от същото – виж 14 филмови премиери, които чакаме с нетърпение през 2024 г.!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *