5 неща, които научихме от Алф

Култовият сериал ще живее завинаги в сърцата ни

0 коментара Сподели:

Загубихме един от най-големите комици на малкия екран, Макс Райт. Решихме да почетем паметта му, като си припомним любими моменти от любимия сериал „Алф“. И понеже из статуси във Фейсбук вече цари масова дезинформация, нека го изясним –

почина актьорът, който играе бащата Уили Танер.

Не самият Алф (който е кукла), нито пък кукловодът му Пол Фаско (който също е сценарист, продуцент и гласът на извънземното). Ето няколко велики момента от шоуто:

„Котката не е геврек!“

През всичките 102 епизода на сериала – от падането си в гаража на семейство Танер до заминаването си към новия Мелмак, който Скип и Ронда са купили (упс – спойлерче), Алф се бори с вродената си любов към котешкото месо и уважението към домашния любимец Лъки. Една от особено добрите му идеи е да хипнотизира котето с часовник, като му внуши, че е тестено произведение с кръгла дупка в средата. „Клепачите ти натежават… ти заспиваш… ти вече не си котка… ти си геврек!”. Уили прекъсва тази комедийна сцена, преди да се превърне в трагедия, и размахвайки пръст, казва бележитата фраза: „Алф, повтаряй след мен: котката не е геврек!“.

Виж повече: 5 от най-добрите роли на Макс фон Сюдов

„Невъзпитано е да ядеш със затворена уста“

За Алф (което е прякор от съкращението Alien Life Form) знаем, че е роден на 28 октомври (естествено, Скорпион) под името Гордън Шъмуей в Долния Източен край на Мелмак. Това е било планета със зелено небе и лилаво слънце, разположена на 18 светлинни години след галактичен свръхкуп Хидра-Кентавър (с други думи – на майка си в дивия). Много неща са били различни на Мелмак – например мраморът и пяната са безценни, а златото и платината толкова разпространени, че се използвали за мивки и тоалетни чинии.

Според етикета на планетата пък се яде с отворена уста, защото иначе гостите си мислят, че криеш нещо. 

„Твоите родители са първи братовчеди, нали?“

Мисис Ачмонек е вечният злодей в сериала – още от първия епизод, в който забелязва Алф и го описва като „кръстоска между кенгуру и мелез тръбозъб“. Ракел и мъжът ѝ Тревор се карат непрекъснато, като често идват неканени в къщата на семейство Танер, която използват за неутрална арена на двубоите си. Алф пък обича да гледа разправиите им през прозореца и да дава оценки. Извънземното е наказано за любопитството си, когато с бинокъл за опера става свидетел на това как мисис Ачмонек си бръсне краката. Самата тя не цепи басма никому и бележитата нейна фраза „Твоите родители са първи братовчеди, нали?“ например е изречена към полицай.

„Какви са тези кашкавалени конфети в хола?"

Алф умира от скука ежедневно, което го принуждава да се забавлява с подръчни средства. Често това са неща от хладилника – краставица за микрофон или кашкавал за конфети. За съжаление галаспектакълът на извънземното е прекъснат от прибрали се по-рано от празнуването на годишнината си семейство Танер, които откриват хола си покрит в останки от твърдо сирене, претърпяло процес на чедъризация. Уили изкрещява „Какви са тези кашкавалени конфети в хола?“, на което Алф спокойно отговаря:

„Мисля, че правилният термин е: децата ти“,

което е шега, насочена към забозилите отрочета на Танерови – Лин и Брайън.

Виж повече: 5-те ни любими участия на гост-звезди в "Приятели" 

„Майтап бе, Уили!“

Вечният лаф на Алф, с който той (си мисли, че) се измъква от всяка ситуация. Обикновено след някое нелепо обяснение за погрома в кухнята стил: „Седях си тихо и спокойно и изведнъж огладнях! Останалото ми е като в мъгла”. На Уили в тези истории винаги му се налага да е спокойният глас на разума, докато Алф дрънка глупости. Например Уили: „Знаеш ли какво е гибелно очакване?“, на което Алф отговаря със: „Разбира се! Мелмакското бюро за запознанства!“. Уили: „Как се прави сок от котка, Алф?” „Ами също като портокалов сок, но вместо портокал цедиш котка”. Сред великите разцъквания между двамата има и едно със споменаване на родината ни: „Уили, виж – президентът Кенеди. А, не, това е Мис „България”. Тогава още е нямало износ на българки за Америка, простено им е.  

Ето и 5 книги, задължителни за четене на плажа

Това са 10-те най-добри филма с Джулия Робъртс

Гледа ли новото ни видео?! Виж бюти тайните ни за лятото

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *