Зимата официално настъпи!

Коя е най-страшната фен теория за края на „Игра на тронове”

0 коментара Сподели:

Winter is here и е много кофти да си от рода Старк, това разбрахме със сигурност досега от сезоните на един от най-касовите сериали за всички времена. Добре че поне вездесъщият Джон Сноу се оказа наполовина Таргериен, та да премахне част от черната тегоба над себе си… Или пък не? В последната серия на 7-и сезон нещата завършиха много приятно и любовно за него, но далеч не по този начин виждат края на героя върлите фенове.

Положителното е, че според теориите Джон Сноу все пак ще разбере какъв е произходът му и ще има момент на окриление и сладка любов с (леля му) Денерис. Тъжното е обаче, че краят на тази лично според мен прекрасна двойка

ще е по-трагичен и от този на Шекспировите Ромео и Жулиета.

Мнозина, включително и Червената жрица Мелисандра, предполагат, че всъщност Джон Сноу е така чаканият и обещаван Принц на Светлината – Азор Ахай, който ще сложи край на Тъмната нощ, пълна с ужаси, като победи Нощния крал в една финална битка. Това изречение стана по-дълго и от всичките имена на Денерис, но в името на фактологията трябваше да изложа всичко наведнъж. Но! Според една немалка част от феновете това може да се окаже и самата Трошачка на окови Денерис. Но в хода на наистина печалната фен теория, която ще ви разкажа, тази версия издиша.

Та,

за миг да си представим, че Джон Сноу е обещаният Принц – Азор Ахай. Какво следва оттук насетне?

Според официалната легенда Прицът на светлината е победил бродниците преди хиляда години с помощта на велико оръжие – меч от пламъци. Но да не решите, че този меч просто ей така се е появил в ръцете на героя. При Мартин нещата никога не са лесни и простички, пък да не говорим за една от най-ключовите истории в Света на Огън и Лед. Легендата твърди, че Мечът на светлината се е превърнал в такъв, защото Азор Ахай е трябвало да прониже сърцето на любимата си и така да го превърне в толкова велико оръжие.

Магията, както всеки знае, си има цена,

а магията при Мартин е по-жестока и скъпа и от цветята по „Графа“ на 8 март.

Вече предполагам сте събрали две и две и ви е ясно, че за да бъдат победени бродниците, Джон Сноу ще трябва да убие любимата си леля, за да се превърне в Азор Ахай. Но за да стане още по-тъжно, според теорията Денерис ще очаква дете от Джон Сноу. Това може би не изненадва никого, особено след разговора между Дани и Тирион в последната серия. Тогава, ако си спомняте, двамата надълго и нашироко обсъждаха реда на наследяване, в случай че Денерис загине. Майката на дракони за пореден път тъжно заключи, че е прокълната и утробата ѝ не може да износи дете поне докато слънцето не изгрее от запад и не залезе на изток. Непосредствено обаче в следващата сцена видяхме как Джон и Дани, тактично казано, правеха онова, което трябва, за да стане бебе. А според правилото, когато в действие първо се появи пушка, то до финала тази пушка трябва да гръмне!

5 от най-добрите роли на Макс фон Сюдов

"Гробище за домашни любимци" се завърна, но не е същото

Какво се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *