5 сериала, които да не пропускаш през декември

Или сериалите, в които няма нищо коледно

0 коментара Сподели:

Декември започва с мирис на канела, с усещане за пронизващ студ и мокри крака, но и с обещание, че остава съвсем малко време до онзи празнично-коледен уют, в който поне за малко ще избягаме от проблемите си, преди те да нахлуят с жестокостта на изравнителна сметка за парното през януари. Може би вече са започнали да ви нервират „коледните песнички“ по радиото и с дразнещо нетърпение искате да разберете кога ще ни залеят с реклами на „Сам вкъщи“, но в декемврийската ни месечна селекция ние ви предлагаме пет абсолютно неколедни, но достатъчно интригуващи сериали, способни достойно да запълня почивните дни.

1. Warrior (Kriger) – „Войн“

Феновете на скандинавското кино ще разпознаят актьора Дар Салим от датската поредица Below the Surface в новата обещаваща драма в шест части, която показва Салим да влиза в ролята на военен ветеран, наричан CC. Той бива въвлечен в сложна любовна история с полицейския инспектор Луизa. СС се връща в Дания след активна военна служба, преследван от вина заради последната си мисия, в която най-добрият му приятел загива. Съюзявайки се с вдовицата му Луиза, CC скоросе озовава насред война срещу местна улична банда, водена от полицията, която е решена да ги унищожи.

2. Homecoming – „Завръщане у дома“

Джулия Робъртс е поредната актриса, която прави крачката от големия екран на малкия (въпреки че с новите телевизори това по-скоро е метафорично). „Завръщане у дома“ е психологически трилър от създателя на Mr RobotСам Есмаил. Поредицата проследява историята на психоложката Хейди, която работи в един мистериозен център за помощ.  По-странното е, че ако в началото се срещаме с нея, докато се опитва да реши проблемите на много възпитания, но объркан войник Уолтър, който няма търпение да се върне към нормалния си цивилен живот,

то четири години по-късно внезапно виждаме Хейди да работи като сервитьорка в малък град.

И да живее с майка си. Нещата се усложняват обаче, когато одитор от Департамента по отбрана идва с няколко въпроса към Хейди, но защо тя не може да си спомни нищо от това, за което я разпитват?

3. Sunderland 'Til I Die- „Съндърланд докато умра“

Фенове сте на футбола? За вас „Боксинг дей“ е по-вълнуващ и очакван с нетърпение и от Коледа сутрин? Ако търсите да гледате нещо по-различно от коледната тематика, този спортен сериал е тъкмо за вас. „Нетфликс“ ви предлага история за един от най-старите английски отбори „Съндърланд“, като поредицата се фокусира върху сезон 2017/18, през който отборът се опитва да се отблъсне от дъното. Страстта към отбора от Северна Англия обаче не спира въпреки отиването им в Първа лига.

Ще проследите емоцията зад паденията и успехите на отбора в първенството и надеждите им за бъдещето.

Спортът в човешкия му облик – обликът, заради който сме така разпалени и обичащи тази невероятна игра футбола. Нещо като творението на „Амазон“ „Всичко или нищо: Манчестър сити“, но с по-малко пари и повече достоверност. Поредицата ще е в осем епизода и е в жанра на документалното кино.

4. The Marvelous Mrs. Maisel – „Удивителната госпожа Мейзъл“

Драмеди поредицата на Ейми Шърман-Паладино ни връща в 1950 година с историята на една уж типична домакиня, която решава да стане стенд-ъп комик. И ако днес за нас е съвсем обичайно да отидем в комедиен клуб и да гледаме жени да разказват с чувство за хумор за най-съкровените си интимни моменти, то през 50-те години в Америка това е далеч, ама далеч от приетото за нормално. В началото на декември поредицата се връща за своя втори сезон, който продължава да ни трогва и забавлява с опитите на „Удивителната госпожа Мейзъл“ да пробие на сцената на клуб в Манхатан и да намери мястото си под слънцето на един типично мъжки свят. И ако Мидж Мейзъл (внимание: спойлер) успяваше да контролира нещата вкъщи в сезон 1 и да преследва мечтите си тайно, то във втори сезон отсъствието ѝ от къщи и тегобата на пазената тайна започва сериозно да ѝ тежи и всичко рискува да изплува на повърхността, след като действията ѝ започват сериозно да засягат и семейството ѝ.

5. Killer by the Lake – „Убиец край езерото“

Рядко ви предлагаме нещо с френски привкус, но когато ви го предлагаме, е нещо наистина добро. Живописното селце Анси, с третото най-голямо езеро във Франция, наричано Венеция на Алпите, малко старинно градче до него, с няколко средновековни замъка, невероятно чист плаж и убиец на свобода са в същината на френския трилър „Убиец край езерото“. Сериите са продължение на предишен заплетен трилър Vanished by the Lake, който не сме гледали,

но разбираме, че са същите персонажи, различно езеро и различен герой в главната роля на Лиз.

Младото семейство е настанено на ново място след преживени перипетии и сега ги виждаме в опита си да започнат живота си наново в името на 9-месечното си бебенце. Лиз обаче е назначена за водещ детектив в разследването на зловещо убийство. Скоро става ясно, че върлува сериен убиец, и главната героиня трябва отново да се изправи срещу своите демони. В същото време алцхаймерът на майка ѝ се усложнява, а съпругът ѝ става все по-дистанциран. Това обаче няма как да продължава дълго, защото, за да разкрият успешно жестокото престъпление, двамата трябва да работят заедно.

Ако все пак ти се гледа нещо коледно, имаме няколко предложения за теб.

Може да разгледаш и предложенията ни за филми в Дом на киното за нещо по вкуса ти.

Последвай ни и в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *