5 сериала, които да гледаме през юни

Малко свежа глътка след шокиращото завръщане на „Туин Пийкс”

0 коментара Сподели:

Не всичко счупено може да бъде залепено и не всичко, което е приключило, може да заживее отново. Това е горчивата ми лична равносметка след пилотния епизод на продължението на „Туин Пийкс”. Въвлечени от еуфорията покрай завръщането на Дейвид Линч и компания, не обърнахме внимание на някои даже по-добри сериали, които могат да се гледат съвсем спокойно, без да искаме да пронижем главата си с тънка писалка. Ето и петте сериала, които могат да направят юни още по-приятен!

ДНЕВНИЦИТЕ НА ПРИСЛУЖНИЦАТА/ THE HANDMAID’S TALE

Несъмнено едно от най-добрите неща, които съм гледала за този тв сезон.  Базирано на мрачната класика на Маргарет Атууд от 1985 г., поредицата разказва за тоталитарно общество, пренесено някъде в близкото бъдеще, където единствена и основна задача на жената е да ражда. Америка е управлявана от сбъркани фундаменталисти, вманиачени по идеята да се живее само с органични продукти, напълно екологично и според строго определени правила. Очаквайте параноя, странни ограничения и брутално насилие. Все пак говорим за години, в които напълно приемливо е сексуалното робуване с цел репродукция. Тук не говорим за удоволствие. Въпреки че историята е базирана в едно антиутопично време, някъде в бъдещето, имаме усещане, че може да се случи още утре. 

КРАЛ ЧАРЛС III/KING CHARLES III

През XXI век има ли британската корона някаква власт въобще? Този въпрос  е в центъра на събитията на нов сериал на Би Би Си, разнищващ святата за тях монархия. Тук отново става въпрос за едно не толкова далечно бъдеще, където принц Чарлс е станал крал след смъртта на кралица Елизабет II. След като встъпва във власт, новият крал ограничава свободата на пресата. Семейството му е разделено, защото принц Уилям и Кейт усещат, че Чарлс заплашва бъдещото им на кралски особи. А принц Хари просто „иска да живее с обикновените хора”. Поредицата се поднася със щипка британско чувство за хумор и английски финес. Препоръчва се за консумация след вечеря и преди лягане. Успокоява нервите веднага.

БЛЯСЪК/GLOW

Продължаваме на женска вълна. През 80-те няколко амбициозни дами предлагат алтернатива на WWF, показвайки, че жените също имат не по-малки способности да се тръшкат една друга и да си причиняват ужасяваща болка – наужким. Новата, малко „винтидж” комедия отива зад кулисите на този вид игри, за да ни покаже бляскавата и не толкова бляскавата страна на изпитанията, които минават жените по пътя за славата. Действието се развива в Лос Анджелис през 1980 година, когато една безработна актриса се опитва да сбъдне своята мечта да стане най-великата разбивачка на кости на сцената. 

ЗАРЕДЕНИ/LOADED

Изследвайки нормалното за някои  абсолютно раздразнение от чуждия успех, сценаристът Джон Браун (Veep) разказва смешната история на група младежи, станали прекалено богати за само една нощ. В осем епизода проследяваме катаклизмите на четирима приятели от детинство и IT предприемачи. Техните отношения, издържали досега толкова много изпитания, са поставени под въпрос, след като успяват да продадат за много пари идеята си за нова видеоигра. Дали това е британската версия на „Силиконовата долина”? Остава да проверим сами.

КЪЩА ОТ КАРТИ /HOUSE OF CARDS

Ако сте си помислили, че безскрупулният Франк Ъндърууд не може да стане по-безжалостен, явно не сте чули смразяващия му монолог в последния трейлър на „Къща от карти”. „Американците не знаят какво е най-добро за тях. Аз знам. Аз знам точно от какво се нуждаят”, казва той на своята жена стоик Клеър. Точно преди да обяви: „Една нация, Ъндърууд”.  Все пак Франк е нищо без Клеър и в петия сезон нещата стават все по-интригуващи, след като малко по малко се показват пукнатините в тяхната връзка. Премиерата бе на 30 май.

Виж по какво се зарибихме миналия месец.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *