EX MACHINA: БОГ ОТ МАШИНАТА, НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТУВАНЕ И ПАНДИЗ ЕКСПРЕС ПО КИНАТА

През тази седмица ще имаме възможност да видим три нови предложения - сай-фай драмата "Ex Machina: Бог от машината", романтичния "Най-дългото пътуване" и комедията "Пандиз експрес"

0 коментара Сподели:

7-ата част от поредицата "Бързи и яростни" съвсем очаквано е на път да се превърне в най-успешната част, след като за по-малко от седмица в световен мащаб успя да натрупа близо 500 милиона долара, а у нас докара невижданите приходи от над 720 000 лв. за един уикенд.

EX MACHINA: БОГ ОТ МАШИНАТА
режисьор: Алекс Гарланд
сценарист: Алекс Гарланд
в ролите: Алисия Викандер, Донал Глийсън, Оскар Айзък, Кори Джонсън и др.
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 8.0/10 (от 7539 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 89%
рейтинг в metacritics: 72/100

 
Режисиран от сценариста на "28 дни по-късно", "Проектът: Sunshine" и "Дред", "Ex Machina" разказва за младия програмист, Калеб (Глийсън), който е избран да участва в експеримент – да оцени човешките качества на изумителния женски изкуствен интелект – Ейва (Викандер).

Лентата на Гарланд, направила световната си премиера във Великобритания преди повече от 2 месеца, получава повече от положителна критика:
"Ex Machina разчита много повече на идеи, отколкото на ефекти, но въпреки това е един визуално шлифован научнофантастичен филм – и необикновено въвличащ зрителя."

НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТУВАНЕ
режисьор: Джордж Тилман мл.
сценарист: Крег Болотин (по романа на Никълас Спаркс)
в ролите: Скот Истуд, Брит Робъртсън, Алън Алда, Джак Хюстън, Лолита Давидович
очаквания: 5/10
рейтинг в imdb: 6.7/10 (от 253 гласа)
рейтинг в metacritics: 33/100

Романите на Никълас Спаркс никнат като гъби, както и филмовите адаптации по тях. "Най-дългото пътуване" е 18-ият роман и 10-ата адаптация по Спаркс.
Животът на една млада двойка, Люк и София (Истуд и Робъртсън), внезапно се преплита с този на възрастния Айра (Алда), който си спомня и размишлява върху изгубената си любов, след като претърпява автомобилна катастрофа.
Отзивите за лентата не са много силни, но ако харесвате останалите романи и филми по Спаркс, този вероятно също ще ви допадне.

"Добре разказана любовна история, която започва леко формулативно, но бързо се превръща в нещо, което доставя наслада с разгръщането си."

ПАНДИЗ ЕКСПРЕС
режисьор: Итън Коен
сценарист: Джей Мартел, Йън Робъртс, Итън Коен, Адам Маккей
в ролите: Уил Ферел, Кевин Харт, Крег Нелсън, Алисън Бри, Ти Ай и др.
очаквания: 3/10
рейтинг в imdb: 6.3/10 (от 6309 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 29%
рейтинг в metacritics: 34/100

Когато милионерът Джеймс Кинг (Уил Ферел) е осъден за измама и ще влиза в затвора Сан Куентин, той се обръща към Дарнел Люис (Харт), който трябва да подготви Кинг за пандиза.
Режисиран от Итън Коен (не единия от братята Коен, а сценариста на "Тропическа буря" и "Мъже в черно 2"), "Пандиз експрес" прахосва потенциала на двама добри комици, хлътвайки по банални и обидни шеги, вместо да се възползва от възможностите на интригуващия сюжет.


 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *