ХАКЕР И КУМ ПОД НАЕМ ООД ПО КИНАТА

През тази филмова седмица ще можем да видим новия филм на Майкъл Ман “Хакер” и комедията с Кевин Харт “Кум под наем ООД”

0 коментара Сподели:

Вторият уикенд на 2015 се оказа особено успешен за киносалоните. На първо място в бокс офиса застана лентата на Сергей Бодров “Седмият син” с повече от 250 000 лв. приходи, а зад него – екшънът с Лиъм Нийсън “Твърде лично 3” с повече от 150 000 лв.

ХАКЕР
режисьор: Майкъл Ман
сценарист: Морган Дейвис Фол
в ролите: Крис Хемсуърт, Виола Дейвис, Уей Танг, Джон Ортиз и др.
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 5,2/10 (от 292 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  44 %
рейтинг в metacritics: 54/100

След смесено приетия “Публични врагове” Майкъл Ман отсъстваше от световните екрани в продължение на пет години.  Сега се завръща с екзотичен кибер трилър, който се явява първият изцяло дигитално заснет проект от създателя на “Жега” и “Вътрешен човек”.  В “Хакер” американски и китайски агенции си партнират в залавянето на кибер престъпник, който сякаш не се интересува от политика или финанси, но се опитва да осакати световната банкова мрежа. С помощта на осъдения хакер Никълас Хатауей (Хемсуърт) властите преследват мистериозната фигура през Чикаго, Лос Анджелис, Хонконг и Джакарта.
Лентата до момента получава предимно отрицателни отзиви, които критикуват сложността, неясностите и липсата на истинско напрежение, но ние пазим своите надежди и очакваме филма с нетърпение.

КУМ ПОД НАЕМ ООД
режисьор: Джереми Гарелик
сценарист: Джереми гарелик
в ролите: Кевин Харт, Джош Гад, Кейли Куоко-Суийтинг, Оливия Търлби и др.
очаквания: 3/10
рейтинг в imdb: 6,3/104 (от 2010 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  29 %

Въпреки че ни е трудно да наречем филмите с Кевин Харт комедии, ще се опитаме. “Кум под наем ООД” разказва за свенливия младоженец Дъг Харис (Гад), който не е особено добър в комуникацията. Понеже няма как да се справи сам с всички задължения, на помощ идва отраканият професионален кум Джими Какахан (Харт).

Критиците се изказват, меко казано, отрицателно за този филм:
“Грозен, гранясал, долен и гаден. Нивото на презрение, което “Кум под наем ООД” показва на героите и публиката си, е невъобразимо.”

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *