ИНТЕРСТЕЛАР И КУТИЙКОВЦИТЕ ПО КИНАТА

Първата ноемврийска кино седмица със сигурност ще има нов водач, защото по екраните тръгва безспорно най-чаканият филм на годината - фантастичният "Интерстелар" на Кристофър Нолан

0 коментара Сподели:

След Брад Пит и Киану Рийвс не успя да спечели бокс офис битката у нас. "Джон Уик" спечели малко под 80 000 лв. за миналия уикенд и застана на 2-ро място, а "Лешояда" застана на 4-о място с малко над 20 000 лв. Освен "Интерстелар" по екраните ни ще се завърти и привлекателната анимация "Кутийковците".

ИНТЕРСТЕЛАР

режисьор: Кристофър Нолан
сценарист: Джонатан Нолан, Кристофър Нолан
в ролите: Матю Макконъхи, Ан Хатауей, Джесика Частейн, Кейси Афкел, Майкъл Кейн, Мат Деймън, Уес Бентли, Давид Ойелово, Тофър Грейс, Джон Литгоу, Елън Бърстин и др.
очаквания: 10/10
рейтинг в imdb: 9,3/10 (от 12825 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  73 %
рейтинг в metacritics: 75/100

След като завърши трилогията си за черния рицар на Готъм, Кристофър Нолан реши да не си взима почивка, а да се захване с необятния космос, работата на теоретичния физик Кип Торн (също така продуцент и консултант за филма) и един мащабен проект, изоставен от Стивън Спилбърг. "Интерстелар" разказва за група изследователи, които се възползват от новооткритите червейни дупки, за да  прескочат границите на човешкото пътуване във времето и пространството посредством междузвездно пътуване.
Филмът до голяма степен е сниман в любимия на Нолан IMAX формат (повече от всеки преден негов филм) и за първи път от 14 години не от оператора му Уоли Файстър, а от Хойт Ван Хойтема ("Тя е глас", "Боецът").
Критиката се изказва предимно положително за лентата:
"Това не е най-добрият филм на Нолан, но неговите амбиции и доверие в публиката продължават да нарастват. Той е един от малкото истински визионери в Холивуд, а все още  загрява."

КУТИЙКОВЦИТЕ

режисьор: Греъм Анабел, Антъни Стачи
сценарист: Ирена Бригнъл, Адам Пава (по романа "Here Be Monsters!" на Алън Сноу)
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 7.2/10 (от 5699 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 74%
рейтинг в metacritics: 63/100

Малко сираче е отгледано от група тролове, които живеят под земята и събират всякакви боклуци, които трансформират в най-чудати изобретения. Всички ги смятат за чудовища и съвсем скоро младото момче ще се бори за спасяването на кутийковците от злия изтребител Арчибалд Сначър.

Критиката е единна в мнението си, че анимацията е изпълнена с достатъчно доза странност, остроумие и визуално великолепие, за да носи удоволствие на публика от всички възрасти.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *