FUTURE IN SOUND - PHILIP CHERNIKOV

Филип е третият от новите резиденти в Yalta, преборили се за местата си с над 200 wanna be-та

  • 07.03.2014
  • от Влади Герасимов
  • снимки: Надя Кънева

Представи се с няколко думи като един от новите резиденти на Yalta.
Казвам се Филип Черников, на 23 години, роден съм в Силистра, живея в София и в момента съм едно от новите dj попълнения на Yalta.

Как се почувства, след като разбра, че печелиш в конкуренцията на 200 човека?
Удовлетворен, защото постигнах една своя мечта. Хората, които ме познават, знаят какво означава Yalta за мен.

Вече свири на няколко партита, разкажи за тях и какво ти предстои?
Мога да отлича две от тях – Хелоуин в Yalta Club и Takeover с Liubo Ursiny и Valdy в Plazma през януари. И двете партита бяха супер силни и със страхотен вайб. Следващите събития с мое участие отново ще е под шапката на Takeover – в Yalta Club на 22 март и Plazma на 5 април. На 17 април ще съм част от големия Solar Easter фестивал, в които ще съм с warm up сет. Много съм ентусиазиран.

Сработваш ли се с другите резиденти?
Със Stefan Popov и Runo се различаваме стилово и до момента не сме пускали заедно на парти. Liubo Ursiny ми помага много и е винаги насреща, когато имам нужда от съвет.

Какъв е твоят стил?
Не мога да дам точно определение с една или две думи, house или techno. Основното, което харесвам в едно парче, е готиния груув, който кара хората да танцуват.

Има ли dj артист или група, които са те запалили и заради които сега си dj?
Първите dj-и, от които започнах да се интересувам по-задълбочено, са Danny Tenaglia и Victor Calderone. Те оказваха и сериозно влияние върху музикалния ми вкус, така че със сигурност мога да кажа, че те са една от причините да се занимавам с това.

За съвременния dj стана почти задължително и да продуцира музика... Имаш ли опит или планове в тази насока?
В момента съм се съсредоточил изцяло върху развитието ми като dj, но, разбира се, когато се почувствам готов, ще направя и следващата крачка към продуцирането.

Занимаваш ли се с нещо странично и интересно извън пулта?
Имам дневна работа, която няма нищо общо с музиката. Графикът ми е гъвкав и не създава пречки на диджейството.Запознай се и с другите двама млади резиденти на Yalta - Stefan Popov и Runo