The Local: Набил, който познава пирамидите на Вкуса

Той е инструктор пицар

0 коментара Сподели:

Те са потомците на бъдещето – наливат основите на града върху собствените си сърца. А за да ги опознаем, ние събираме артефактите, Онези култови предмети, реликви и оръдия на труда, с които местните герои описват самите себе си!

Набил идва от Кайро – града на щастието и изобилието.

И отлично познава пирамидите на Вкуса. Въпреки това една от главните спирки към него е Италия. Именно там Набил придобива опит и става инструктор пицар в изкуството на всички типове италианска пица: Pizza in pala, Pizza in teglia, без глутен, Неаполитана, Романа. Там опитва вкусното тесто при Габриел Бончи или братята Салво и пак там се запознава със своята съпруга. Предприемчивата българка, която посочва друго апетитно парче на картата на света: София. За приликите между египетската и българската кухня Набил казва:

Приличат си! И ние, и вие имате мусака!

Ръцете имат очи

Най-важната част от работата на пицаря е създаването (замесването) на тестото. И това да го правиш със страст. Тестото усеща ръцете на пицаря, затова чистите от негативна енергия ръце са особено важни за процеса.

Светият Граал

Незаменим инструмент в целия ритуал е тестобъркачката. За да е наистина добра една пица, тестото трябва да е добре втасало, да е гарнирано с висококачествени продукти и да е изпечено по правилния начин.

Пещта на Аладин

Любимата ми пица е Маринара – простичко, но много вкусно направена, с качествени продукти, доматен сос, чесън, босилек и зехтин екстра върджин. Разбира се, освен тестото и ръцете на пицаря важен атрибут на добрия вкус е и пещта за печене. Огънят, който облагородява съставките и прави да се случи химията помежду им! 

Страшни приказки за мрачни вечери.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *