10 неща, за които не сме се сещали от поне 10 години

Те владееха света, но вече са тотално забравени

0 коментара Сподели:
10 неща, за които не сме се сещали от поне 10 години

В един момент си суперзвезда, в следващия на никого не му пука за теб. Модите идват и си отиват – така е подредена Вселената. Нищо не е вечно. Особено в динамични времена на постоянни промени, свръхпроизводство и материална презадоволеност. Ето за какво сме сигурни, че не сте се сещали от много време:

Бритни Спиърс

Hit Me Baby One More Time, Oops!… I Did It Again, Toxic и после радиомълчание. Последната новина за тази звезда беше как си обръсна главата. В момента Бритни се занимава с нелепи танци в социалните мрежи. Точно толкова е тъжно, колкото звучи.

Mp3 плейър

Най-мечтаната джаджа през 2003, особено ако имаше „i” пред името. Най-странното е, че в ерата на всичкострийминга все още се продават mp3 плейъри. Кой би си купил подобна непрактична тухла през 2020, това вече е въпрос без отговор. 

10 неща, за които не сме се сещали от поне 10 години

Twilight

Преди години вампирската сага владееше света и трудно можеше да се намери артикул без лицата на любовния триъгълник Едуард – Бела – Джейкъб. Сега даже не сме сигурни защо беше целият шум.

Хилъри Дъф

Звезда от Lizzie McGuire, певица с платинени албуми и собствена модна линия Stuff by Hilary Duff – нямаше по-обещаваща звезда през 2008. В момента тя не е просто женена за Матю Кома, фамилията му описва идеално кариерата ѝ.

DVD

Магическите буквички в кръгче на всеки диск бяха символ на успеха. Тогава игрите за компютър идваха на 4 диска, а YouTube беше още новост. Сега и да ти подарят DVD, нямаш къде да го пуснеш освен от терасата.

Шифърът на Леонардо

По някаква необяснима причина всички колективно се бяха обсебили от теорията на конспирацията, закодирана в произведенията на изкуството. Сега никой не би вдигнал тази книга, освен за да убие паяк.

P. Diddy

През 00-те лицето на P. Diddy в комплект с вечната усмивка, черни очила и клечка за зъби беше буквално навсякъде. Сега можеш да го засечеш само по парти кадрите на всякакви ВИП събития. Междувременно човекът има вече 885 милиона, така че нека не го мислим.

Судоку

В ерата преди смартфоните най-масовата форма на интелектуално забавление за убиване на времето беше да драскаш с молив цифрички по празни квадратчета. Сега даже охранителите по будките имат по-интересни занимания.

Жълтата силиконова гривна

Мода, стартирала покрай кампания на фондация Livestrong – Ланс Армстронг за борба с рака. После жълтите гривни се превърнаха в основния износ на Китай. То и самият шампион се оказа леко менте, така че всичко си дойде на мястото.

Телефон мида

Покрай новото голямо нещо в телефоните – смартфон с гъвкав дисплей, няма как да не си припомним една предишна вълна, а именно сгъваемите устройства тип „мида“. Големият плюс беше, че ако някой те вбеси, можеше гневно да треснеш телефона. Нещо, което няма как да се случи сега – тап по дисплея просто не е същото.

Филмите от тази селекция си заслужават.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *