3 начина да управляваш по-лесно финансите си в сегашната ситуация

Важни лайф про типс как да живееш добре, без да напускаш дома

0 коментара Сподели:

С подкрепата на УниКредит Булбанк.

Голямата битка покрай националната карантина, в която се намираме всички, е да запазим сравнително нормален стандарт на живот, без да излагаме себе си и близките на риск, като излизаме навън. Това не е лесна задача, но сме се справяли и с по-сложни. След като веднъж дефинираш проблема и решението – а именно ненапускане на дома и минимални социални контакти, изходите сами изскачат пред очите ти. За щастие вече можеш да вършиш почти всичко, без да се налага да прекрачваш прага на дома си.

ЕТО ТРИ МНОГО ВАЖНИ СЪВЕТА, КОИТО МОЖЕШ ДА ИЗПОЛЗВАШ.

Банкирай онлайн

Едно от големите предимства на съвремието е, че досадните задължения едно след друго отпадат – особено чакането на всевъзможни опашки в различни институции. Ако все още не използваш услуга за дистанционно банкиране, май сега е добър момент да го направиш. С мобилно банкиране можеш от комфорта на дома си да нареждаш преводи, да следиш наличност по сметка, история на плащанията, да изчистваш сметките за ток, вода, интернет и парно – всичко, което се наложи. И това се случва в реално време, за секунди, от дивана на хола. Освен това вече през телефона можеш да заявяваш банкови продукти дистанционно, с други думи – да си смениш лимита на кредитната карта, да заявиш овърдрафт, даже да си поръчаш нова карта от типа, от който точно в момента имаш нужда.

Плюс това по този начин банката вече няма работно време – обслужването е на твое разположение 24/7, по всяко време, само с няколко клика

Плащай през телефона

Няма какво да се лъжем – дори рапърите и най-големите фенове на кеша вече не искат да се докосват до банкноти по обясними причини. Решението е Apple Pay: плащаш директно с телефона  си или още по-добре – през смарт часовник. Точно така – без кеш, без усилие, без разправии с куриери и доставчици за точни или ресто. Apple Pay освен бързина и удобство ти осигурява и безпрецедентна сигурност, защото номерът на картата никога не се съхранява на устройството. Освен това приложението работи с Face ID или Touch ID за двуфакторна автентификация, което е доста по-безопасно от разни пин кодове, тайни въпроси и пароли.

Също така можеш да забравиш паролата, но Apple Pay не може да забрави лицето ти

Затова и Apple Pay се е наложил като предпочитан начин за онлайн пазаруване по цял свят за магазини и приложения – всичко се случва толкова лесно и бързо, колкото и с физическа карта, но несравнимо по-сигурно.

Харчи разумно

В стресиращи времена хората понякога са склонни да си набавят положителни емоции чрез пазаруване. Сега обаче трябва да сме по-смарт отвсякога. Това не значи да караме на хляб, вода и тоалетна хартия. Можем да се награждаваме с придобивка тук и там, даже е наложително. В тази връзка освен крепост домът ни вече е и офис. За да сме по-ефективни за работата от къщи, всички се нуждаем от елементарен офис комфорт – за някого това е кафе машина, за друг е ергономичен стол и огромен монитор, за трети – sleep pod за откъсване от света. При всички случаи обаче трябва да си подарим нещо, за да можем после да изискваме от себе си резултати. В този конкретен случай говорим за инвестиция, не за харчене.

Няма как да работиш, без да имаш необходимия личен комфорт – толкова е просто.

Също както почти не може да се социализираш без наличието на социалните мрежи. Най-хубавото на карантината е, че рано или късно ще свърши. Добрите житейски навици, които ще създаде, обаче ще останат за цял живот.

Виж какво се случва, когато освен съквартирант гаджето ти стане и колега

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *