10-те най-скъпи имота за продажба в света

Разхождаме те из най-скъпите къщи в света

0 коментара Сподели:

След като Джеф Безос купи едно от нaй-ĸpacивитe имeния в cвeтa зa 165 милиoнa долара, решихме да направим класация на 10-те най-скъпи имота за продажба в света. В нея преобладават имоти в Америка, но не липсват такива и в Европа и Азия.

Ето и нашата класация:

10. Имението Екълстоун в Лондон – 130 млн. долара

Имението на Екълстоун в Лондон е разположено на площ от цели 5 декара, с над 100 квадрата повече от Белия дом. Стаите са над 50, като само баните са 27, а спалните 14. Къщата е собственост на дъщерята на бившия президент на Формула 1 Тамара Екълстоун, която, нанасяйки се в имението, веднага започнала преустройството на имота. Резиденцията е разположена на една от най-скъпите улици в Лондон, а съседи са самите принц Уилям и Кейт Мидълтън. За да поддържа имението Тамара е наела над 50 служители. То е луксозно не само отвън, но и вътре, където има монтирана изцяло златна вана, гардеробна, огромна трапезария, обзаведена за милиони долари.

9. Имението на Форд в Саутхемптън – 145 млн. долара

Имението от 20 декара някога е било собственост на Хенри Форд, а в моментасобственик е мениджърът на портфейли Бренда Ърл. Кокетното имение има гараж за шест коли, 12 спални със собствени бани, както и перално помещение, библиотека, фитнес и стая за игра. За тези пари получавате изцяло равен двор с огромен басейн, но уникалната характеристика на имота е, че е обграден от две страни с езеро, а от третата – с океана.

8. Вила Фиренце в Лос Анджелис – 165 млн. долара

Построена през 1998 г., вилата в италиански стил Фиренце в Бевърли Хилс се разпростира на  цели 28 декара. Само къщата за гости е на 5 декара, като към басейна има и специална къща, пригодена за плаж. В това имение не са пестили стаите, те са цели 20, а баните 23. Малкото италианско село, както го нарича собственикът, има тенис корт и паркинг за цели 20 коли. Има слухове, че в двора са обособили и писта за мотори, но това така и не се вижда на снимките.

7. Имението Гемини във Флорида – 195 млн. долара

(на откриващата снимка)

В имението, закупено от американския издател Зиф преди години, има 47 бани, басейн, фитнес, собствена библиотека, както и ботаническа градина с 1500 вида тропически дървета и растения. Имението е разположено на цели 63 декара в тропическата гора има цели четири къщи с общо над 30 спални, офис, изба, спа, баскетболно игрище и тенис корт. За тази цена има построено собствено пристанище към езерото, а от другата страна се намира Атлантическият океан.

6. Ранчото Меса Виста в Тексас – 220 милиона долара

Петролният магнат Бун Пикенс прекарва 50 години от живота си в строежа на ранчото Меса Виста. В двора му освен частно летище и домашно кино за 30 души минава и Kанадската река. Собственикът има тенис корт и голф игрище в двора, който надхвърля 63 декара  и където  отглежда над 30 ловни кучета. Интериорът включва мебели от естествена кожа, мрамор, както и множество антики от XIX век.

5.Имението Енкантада в Калифорния – 225 млн. долара

Имението Енкантада има не 20, не 30, а цели 60 стаи. Именно то е най-скъпият имот, който се продава в Америка. Построено през 1934 година в грузински стил, имението успява да се превърне в най-луксозното в Бел Еър, тъй като мебелировката е изцяло по поръчка. Именно вкусът към детайла и локацията привлекли собственика на хотелите „Хилтън“, който дообзавел къщата за половин милион долара с посуда от злато и сребро и скъпи картини.

4. Имението Входът към каньона в Колорадо – 279 мл. долара

Собственикът на имението – основателят на Discovery Channel Джон Хендрикс, все още чака подходящия купувач за този разкошен комплекс. Основната къща е с невероятните 22 хиляди квадратни метра, а освен нея има и цял хотел със 72 стаи, огромен спа център, музей с личната му колекция от 55 класически модели автомобили. Новият собственик ще се радва на писта за самолет, но и два частни хеликоптера, басейни и гледка към Гранд каньон.

3. Имението на Пиер Карден във Франция – 390 млн. долара

Близо до южното френско градче Кан на скала на средиземноморския бряг откриваме за продан имението на самия Пиер Карден. То се смята за футуристично и до ден днешен заради дизайна на стаите, наподобяващи сапунени мехурчета. Имението от 1200 квадратни метра е отнело на унгарски архитект цели 12 години. Най-вероятно заради разнообразието от стаи, конферентна зала, амфитеатър за 500 души, басейни и водопади в градината, която достига 1500 квадратни метра.

2. Имението Мидъл Гап Роуд в Хонконг – 447 млн. долара

Ще попитате защо имот само с четири спални е толкова скъп? Нима за тази цена са достатъчно? Както казват брокерите: локация, локация и пак локация. Това е най-ценният актив на едно жилище, а предимството на Мидъл Гап е, че е на 10 минути с кола от бизнес квартала на мегаполиса, както и фактът, че това е най-престижният квартал в града. А гледката от имението е зашеметяваща до такава степен, че вдига цената на имота със 100 милиона долара моментално, тъй като пред имението в далечината се извисяват високите бизнес сгради на града.

1. Имението в Бел Еър – 500 милиона долара

За половин милиард долара получавате 100 хиляди квадратни метра имение с 20 спални и 360-градусова гледка. Бившият собственик в последните седем години – американският продуцент Найл Наями, може да се похвали, че е притежавал най-голямата резиденция в Америка. На върха на Бел Еър имението има всичко нужно, за да живееш като цар. Освен паркинга за 30 коли къщата има собствена дискотека. С две думи има всичко, което е нужно на един милиардер да живее живота си на свобода.

Прочети още: 5 МАШИНИ, КОИТО СБЪДВАТ ВСИЧКИ КАФЕ ЖЕЛАНИЯ

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

 
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *