Жълтата вила в Сицилия, която подлуди всички!

Снимки на едно архитектурно бижу в любимата ни Италия взривиха социалните мрежи – виж тази красавица за чудо и приказ

0 коментара Сподели:

снимки: @baptistebohu

Сицилия е приказка. Малък оазис на безвремието. Пристан на вечното la dolce vita, локация която привлича, омагьосва, тегли като мъртво вълнение всеки, който само веднъж се е докоснал до древния ѝ чар. Тук слънцето е жарко, храната изумителна, хората топли, а гледките превземат всяко кътче на въображението.

Така го превзеха и едни разкошни снимки на старинна яркожълта вила, които буквално взривиха социалните мрежи.

Снимките на вилата бяха репоствани и споделяни милиони пъти и само за часове жълтото архитектурно бижу се превърна в абсолютно вайръл хит навсякъде в платформите.

Публикува ги профилът на дизайнерското студио @baptistebohu, които създават мечтани вили и хотели по целия свят, а под снимките от студиото написаха – „Кацнало на върха на златните скали на Сицилия, това семейно имение в нюанси на жълто предлага спираща дъха гледка към лазурното Средиземно море“.

Въпреки, че в поста беше упоменато, че това е семеен имот в Сицилия, който от студиото са реновирали и превърнали в истински земен оазис за собствениците му, в социалните мрежи все пак се зароди въпросът от къде са тези изумителни снимки.

Някои казаха, че това е стара и почти разрушена постройка, декорирана само за кадрите, в затънтени райони на Южна Италия.

Други твърдяха, че това е известната за наемане „Жълта вила“ в Тоскана, а трети бяха сигурни, че това безспорно е Villa Catignano – престижна ваканционна вила под наем.

Действително Villa Catignano е част от красиво имение, но се намира в Тоскана и не е тази от кадрите. Villa Catignano е сгушена в сърцето на винарския регион Chianti Classico и е великолепна сграда от XVII век в близост до всички най-популярни градове наоколо – Флоренция, Сиена, Сан Джиминяно и Арецо.

Наричат вилата идеална тосканска дестинация, защото земята тук някога е била земеделска, а постройките към нея са използвани за място, посветено на производството на хубаво вино и зехтин.

Красавицата от снимките се намира в Сицилия, а в близост до нея са безброй забележителности – вyлĸaна Eтнa, столицата Πaлepмo, ĸaтeдpaлaтa в Moнpeaлe, ĸoятo e чacт oт cвeтoвнoтo нacлeдcтвo нa ЮHECKO, красивата Cиpaĸyзa, рибapcĸoто ceлищe Сеfаlù нa oĸoлo eдин чac път oт Πaлepмo.

Забавно е как едно дизайнерско студио превръща красива частна вила в архитектурно бижу, но когато снимките й се разпространят в необятния интернет, те заживяват свой собствен живот и с тях започват да се случват какви ли не теории на конспирацията – от къде са, къде е мястото, какво е, истински ли са снимките и т.н.

Въпреки всичко едно е сигурно – вилата е разкош!

За финал казваме – пътувай! Италия си е чиста любов от първо целуване, дори и да не спиш в жълта старинна сграда. Яж паста, влюбвай се и не му мисли. Юни тепърва започва!

За още от същото – виж Как да изживееш на пълни обороти Италия, слънцето и летните приключения

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *