Топ 20 дестинации според Airbnb за 2019

Планирай отпуската си и карай сърф, покори Алпите, язди слон, отиди на сафари

0 коментара Сподели:

Декември е месец на равносметка, но и за планиране на 2020 г. Освен да мислите какво сте пропуснали да направите през изминалата година, помислете къде да планирате отпуската си през 2020 г.

За целта ще ви помогнем с класацията на платформата Airbnb зa 20-те най-желани локации в света, които отчитат над 55% ръст на резервациите през идващата година.

Маастрихт, Холандия

Най-старият град в Холандия е поставен на двадесето място в класацията. До там двупосочен билет би струвал 300 евро. Той си съперничи с Амстердам по античен облик заради множеството стари сгради и църкви от VI век. 

Малинди, Кения

На сафари в цели 59 национални резервата в Кения? Защо да не избереш малкия град на кенийското крайбрежие и да се сблъскаш с бели плажове и гледката на тропически рай? За топлолюбивите там целогодишно е 26 градуса, но на вниманието на новобранците – там мафията има голяма власт. 

Керала, Индия

Защо точно там, ще попитате? Освен че е шестата най-популярна дестинация в Индия, локацията е с богата култура, което ще ви потопи в една непозната Индия. През август там започва уникалното празненство на боговете „Онам“, което продължава цели десет дни. Там можеш да опиташ оризов пудинг, да яздиш слон или да правиш глинени съдове с местните. 

Токио, Япония 

Причината да се посочи Токио в тази класация са най-вече Олимпийските игри.

Друга причина е, че градът съчетава в себе си азиатската култура и привкуса на мегаполис, сравняван със самия Ню Йорк. В града може да видите ресторанта на роботите, в който само посетителите са живи хора, има и програма със самурайски танци. 

Ле Контамин Монжоа, Франция

Перфектната ски дестинация в сърцето на Френските Алпи вече отчита над 100% ръст на запитванията за почивка през 2020 г. Това е така заради перфектните условия за катерене на планината през лятото и каране на ски през зимата. С две думи – същинското Банско във Франция. 

Убатуба, Бразилия 

Столицата на сърфа в Сао Пауло гъмжи от туристи, но няма да се бутате с тях, тъй като има цели 100 плажа в Убатуба. Непременно посетете аквариума в града, в който може да видите от пингвин до акула…

Нос Канаверал, Флорида 

Една „космическа“ дестинация заради възможността да се присъедините към Програмата за проучване на Марс на НАСА, която ще се проведе през 2020 г. там. Това е причината да има ръст от 140% на запитванията за идната година. В Космическия център „Кенеди“, разположен там, може да изпитате симулация на изстрелване на совалка, да опитате храна за Космоса и да се потопите в тази атмосфера.

Кортни, Канада

Само 30 хиляди души живеят в това малко градче само на няколко километра от границата със САЩ. Уникалната природа, с което привлича туристите, и фактът, че отчитат 114% ръст на интереса на туристи през 2020 г., прави Кортни желана дестинация от хиляди туристи годишно.

Кали, Колумбия

Домът на най-свирепите наркотрафиканти през 70-те години на изминалия век привлича туристите със своята история за мафиотски стрелби, милиони долари, но и с аналога на статуята на Христос в Бразилия – гледката от връх Кристина Рей. 

Абърдийн, Шотландия

Наричат го Гранитния град, заради изявеното използване на гранит в строителството на сгради, с много уникални замъци, галерии, музеи, катедрали, напомнящи за живота преди няколко века. Именно историческото пътуване, което ще ти предостави градът.

Вануату

В Тихия океан на почти 2000 километра от Австралия се крият цели 83 острова.

Те крият цял активен вулкан (Ясур), тропически гори с водопади, бели плажове, екзотика… там ще е пълно с туристи през 2020 г. заради уникалната възможност да достигнеш до тайните на Тихия океан. Ако има по-далечна дестинация от България, която да изглежда толкова непозната и тайнствена, здраве му кажи…

Гуадалахара, Мексико

За закоравелите пътешественици Мексико не е толкова нетрадиционна дестинация, но за начинаещите звучи стряскащо – престъпност, миграция, бедност. Но градът е късче от Европа, наричайки го Перлата на Запада заради архитектурата от цели седем стила, популярни на нашия континент. Въпреки че е модерен град, е съчетал в себе си уникални мексикански традиции. 

Люксембург

Град-държава с три официални езика. Може би само това те привлича да го посетиш и заради това градът отчита скок от 160% на резервациите през 2020 г. Там замъците са като уличната храна за Европа, столицата е хармония между нова и стара архитектура, съчетала в себе си небостъргачи и средновековни сгради. 

Юджийн, САЩ

Перфектният американски град за разходка сред природата предимно заради живописните гледки и благоприятния климат през цялата година. Именно заради пълните улици с магазини и ресторанти с изцяло местна стока. Градът е перфектен за пътешествениците, които искат да видят не само мегаполисите на Америка, но и малкия град, наситен с култура. 

Бран, Румъния 

Какво ще търсите в село в средата на Румъния? Ами, разбира се, прословутия Замък на граф Дракула. Явно това води до цели 300% ръст на интереса за почивка в околността. 

Сънбъри, Австралия

Прекрасно място за почитатели на виното, на ресторантите, на далечните дестинации, на тези, в които няма да срещнеш със сигурност българи. Ако си почитател на крикета, то през 2020 г. ще харесаш факта, че Световното първенство по крикет ще се провежда там. Това е увеличило интереса към дестинацията с цели 356%.

Сиан, Китай

През 2020 г. Сиан отчита цели 255% ръст на запитванията на туристи заради това, че е „китайски музей на открито“. Той се счита за един от първите градове в страната, който и до ден-днешен е запазил в себе си цяла цивилизация. Ще видите духа на Китай във фасадите и формите на сградите, които съчетават в себе си история и настояще. 

Бури Рам, Тайланд

Една от 76-те провинции на Тайланд крие уникално богата история с монументи, екзотична природа, но интересното е, че през 2020 г. Бури Рам ще приюти Световното първенство по мотоциклетизъм и това води до 383% ръст на запитванията за нощувки. 

Билбао, Испания 

Градът на етническата група на баските, популярен с музея „Гугенхайм“ и катедралата „Свети Яков“, е спечелил в класацията „Най-добър европейски град“ за 2018 г.

Именно това е причината цели 402% повече туристи да предпочетат града за екскурзия през 2020 г.

Милуоки, САЩ

Перлата до езерото Мичиган съчетава в себе си и най-добрата дестинация за плаване с лодки и перфектното място за нощен живот, особено със своите пивоварни. Там има няколко места, които трябва да се посетят – Музеят на „Харли Дейвидсън“, Музеят на изкуствата, емблематичната сграда на Кметството, Консерваторията на Мичъл парк и Ботаническата градина. Но защо е номер една в класацията за 2020 г.? Ами заради провеждането на Конгреса на Демократическата партия през юли. Именно заради нея градът ще се напълни със 700% повече туристи.

Виж кои са най-търсените думи в гугъл за 2019-та.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *