Васил Стоянов: Ако не ходиш с кеф на работа, бързо ще ти писне

Един споделен личен опит за успеха

0 коментара Сподели:

Работата отдавна се е превърнала в нещо много по-голямо от ежедневно задължение. Тя е нашият втори дом, мястото, в което създаваме големите си приятелства, и трамплинът за постигането на мечтите ни. Знаем и че искаш да работиш в готина среда, която те зарежда със слънчева енергия всеки ден.

Затова те срещаме със свежите лица от The Stars Group, за да ни разкажат какво е да работиш мечтаната си работа. 

Вдъхнови се от тях, а след това последвай линка, за да разбереш повече за възможностите. 

Васил Стоянов носи гръмката титла Senior Customer Relationship Management Executive – Cross Sell. Вече 13 години е в този сектор с кариера в страни като Гибралтар, Австрия и Румъния, преди да се прибере окончателно у нас и да намери оптималната комбинация от среда, заплащане и удоволствие от работата в The Stars Group. Ето неговата история:

Каква точно е твоята професия?

На български: старши служител по управление на отношенията с клиентите за спорта – кръстосани продажби. На английски е cross sell. Така де… Senior Customer Relationship Management Executive – Cross Sell.

С какво казваш, че се занимаваш, на мацките в заведенията? 

Казвам им, че се занимавам с маркетинг. Дотам. 

Виж повече: Калоян Косев: Там е балансът между работата, забавлението и личния живот

От колко време го работиш? 

От година и половина. Иначе с CRM се занимавам вече от 4 години, a съм в сектора от 2007. Сам си го избрах.

Как човек започва да се занимава с това?

По принцип имам IT бекграунд. Това е началото, а с времето можеш да изградиш кариера – един път, който да ти донесе и бонуси. Защото в крайна сметка 90% от хората бачкат за пари. 

Ти предпочете нещо по-динамично от IT?

Да, отидох в хазартния сектор, защото бях започнал да играя онлайн покер. Тогава беше големият му бум. По едно време дори станах печеливш играч и точно тогава бърнаутнах, спря да ми се занимава с това. Но се върнах в България и понеже постоянно говорех за покер, един мой приятел ми каза, че си търсят хора. Реших първо, че ме бъзика. Тогава набираха хора за кол център. Аз понеже знам, че съм достатъчно добре квалифициран за нещо такова, защото разбирам играта, която ще съпортвам, мога да говоря добър английски, защото съм израснал в Англия, и си казах: „Окей, супер!“.

Какви качества трябва да има някой, за да работи при вас? 

Зависи какво точно иска да работи. Голяма част от търсенето на кадри у нас е в customer service сектора. Това всъщност е хубаво, защото много хора са започнали оттам. Колегите, които имам около мен в маркетинг отдела, в някакъв момент са били на тези позиции. 

Тоест реалистично е да почнеш на телефона и да се издигнеш до върха?

Абсолютно да.

В момента това, което са създали The Stars Group тук, това, което продължава да се развива, наистина отваря много възможности. Не го казвам, за да преувеличавам – абсолютно реалистично е. Даже има много хора, които са започнали при нас в съпорт частта и в момента са на по-отговорни позиции, където правят по-различни неща. Това са хора, които не е задължително да са имали предишен опит или образование. 

А като беше малък, имаше ли такива умения? Удаваше ли ти се да убеждаваш хората?

Ами не, това го развих. Много хора ми казват, че съм убедителен и мога да се изразявам горе-долу разбираемо, което явно помага. Бях много срамежлив като малък, а сега е точно обратното – даже мога да бъда малко нахален на моменти.

Виж повече: Мила Михова: Успехът е в това да имаш менталност на вечен ученик 

В The Stars Group програмата е много гъвкава? Например 4 дни работиш, 4 дни почиваш?

Taка e – това е за нощните смени в Customer Support, които получават и повече пари. 

Значи реално можеш 4 дни да бачкаш и 4 дни да си на морето, така ли? 

Да, буквално, ако си вземеш 4 дни отпуска, получаваш 12 поредни дни, което е супер. При нас не е точно така, но пък във всеки един момент мога да работя от къщи. Защото в моята ситуация мениджърът ми е в Лондон и тук съм самосиндикален. Дали ще съм в офиса, или ще съм у нас – него не го интересува.

Тоест гледа се свършената работа?

Да. Ако ти бъдеш това, което се очаква от теб, него няма как да го интересува в тази локация ли си в момента, или не си. Той е такъв – стига да свършиш това, което има да се свърши, е окей. Аз ходя в офиса, защото просто хората около мен са готини. 

Значи в The Stars Group има усещането за отборен дух?

Тези, които седят около мен, са тези, които ми помагат да си свърша работата. Хората, които реализират идеите ми, най-общо казано. Всички са избрани с конкурс и това го казвам във възможно най-добрия смисъл.

Това, което мога да кажа за The Stars Group, е, че всичките колеги са толкова отзивчиви, готини и зарибени хора – никога не съм работил с такива преди.

В началото, естествено, трябваше да свикна как и защо се правят нещата, но никой никога не ми е отказвал помощ. Много бързо навлязох и много бързо се изграждат взаимоотношения с такива хора, защото знаеш, че те ще ти помогнат, а ти от твоя страна си готов за същото.

Един вид наемате хора с капацитет, които в движение се научават да вършат работата?

Да, и не само това – трябва да са пичове. Наистина да са пичове. Особено като говорим за хората, които буквално са около мен постоянно в офиса, с тях всеки ден е абсолютен смях.

Виж повече: Топ 3 брънч места в София

Кои са ти любимите места за излизане?

По принцип като go to place ми е останало Memento на "Витошка". Персоналът е феноменален и това ме спечели, както е и с повечето места. Аз навсякъде мога да седна да изпия една бира, но за мен е важна обстановката, обслужването. 

Работил си в чужбина, но се прибра в България?

Обиколил съм няколко места, докато бях извън България. Първо се преместих в Гибралтар, после бях във Виена и Румъния. Исках да отида в поне още едно-две места, преди да се върна окончателно в България с идеята, че мога да натрупам опит, който тук няма кой да ти предложи. Защото това, което аз правя, е много специфично – трудно е да се научи. Затова исках да видя как го правят на няколко места, преди да се върна тук и да започна да помагам на други хора да научат тези неща, без да се налага да ходят да си блъскат главата в чужбина.

Ако се сещаш нещо, което искаш да добавим?

Shout out за майка ми и за квартал “Изток”!

Христо Петков от Stinky Socks: Успехът е в липсата на еднообразие

Гледай успешните Сантра и Мартен Роберто в "Търсачката"

Търсиш новия си любим коктейл бар? Открий го в нашето видео

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *