Калоян Косев: Там е балансът между работата, забавлението и личния живот

Свежите лица от екипа на The Stars Group ни разказват какво прави работата там толкова яка

  • 30.04.2019
  • от Кристина Димова

Работата отдавна се е превърнала в нещо много по-голямо от ежедневно задължение. Тя е нашият втори дом, мястото, в което създаваме големите си приятелства, и трамплинът за постигането на мечтите ни. Знаем и, че искаш да работиш в готина среда, която те зарежда със слънчева енергия всеки ден.

Затова те срещаме със свежите лица от The Stars Group, за да ни разкажат какво е да работиш мечтаната си работа.

Вдъхнови се от тях, а след това последвай линка, за да разбереш повече за възможностите. Калоян Косев е едно от най-опитните лица в компанията. С десет години опит зад гърба си в областта на базата данни, сега той е повече от доволен да е част от The Stars Group. Длъжността, която заема в момента, носи плашещо дългото име Senior SQL Server DWH Infrastructure DBA. Калоян обаче с широка усмивка ни разказва какво точно означава тя и ни разкрива кое е най-хубавото в нея, а и в компанията. 

Здравей, Калояне! Разкажи ни какво мечтаеше да правиш един ден и как стигна до точно тази позиция и тази компания? 

Здравейте! Може да звучи смело, но винаги съм си мечтал да съм близо до IT технологиите. Професионалните избори, които съм правил през годините, ме отведоха до позицията, която заемам сега.

В момента работя с модерна и постоянно развиваща се технология именно в The Stars Group.

Те от своя страна оценяват истинската стойност на данните и ги използват успешно, за да запазят лидерската си позиция в бранша.

Длъжността, която заемаш, е Senior SQL Server DWH Infrastructure DBA. Звучи адски интересно, но и сложно... С какво точно е свързана работата ти и какво ти дава тя? 

Като всяка компания The Stars Group също имат своята историческа информация, а тя трябва да се съхранява някъде. Аз и моят екип създаваме това "някъде", правим го възможно. Ние работим постоянно върху това нашият продукт да бъде модерен, бърз и достъпен за всички останали екипи.

Защо работната среда във вашия тим е подходяща за младите хора? 

Хората тук са спокойни и открити и се обръща внимание на малките неща, на всеки детайл и най-вече на отделния човек.

Освен това самият офис е по-разчупен от типичните корпорации, не е сиво, скучно, имаш пространство и можеш сам да го персонализираш. При нас е шарено, дизайнът е различен от общоприетите. Също така средата е супер интернационална, при нас работят абсолютно всякакви хора от други държави - от Турция, през Португалия и Испания, та чак до Бразилия. Така освен че имаш досег с хора, които имат опит с различни технологии, имаш и  до такива, които са от много култури, различни от твоята. И заради това може и да се каже, че сме нещо като "Амстердам на компаниите" в България. 

Кои са най-интересните и забавни неща, които си преживял на работното място? 

Остров Ман определено е нещото, което ще запомня като наистина интересно нещо. Посетих го след първия ми работен ден, а и командировъчен такъв до централния ни офис. Нямах представа какво предстои, но тъй като на колегите им се правеше нещо, решиха, че ще караме колело. На мен такова ми липсваше, но те съвсем спокойно ми казаха, че ще ми намерят и така и стана. И така първоначално на шега, но после съвсем сериозно с новите ми колеги си карахме планински колелета по прекрасните и диви пътеки на острова!

И накрая - защо The Stars Group е мястото за нашата нова работа

Там е балансът между работата, забавлението и личния живот!

А кои са типажите, които ще срещнеш във всеки офис?

Прокрастинацията vs. Продуктивността 

Търсиш градско вдъхновение? Открий го в нашия Instagram