Търси се шеф мечта

Съществува ли такова животно?

  • 28.11.2018
  • от Десислава Тимчева

Може би си мислиш, че такова нещо като шеф мечта съществува само в отчаяната ти от безкрайните работни часове глава. Може би сме прекалени оптимисти, като си мислим, че идеалният работодател съществува, но не пречи да вярваме, че чудесата се случват и в горчивата реалност на офис средата сред компютри и угрижени служители.

Подготвили сме ти няколко характеристики, които решихме, че са подходящи, за да създадем образа на образцовия шеф.

Ако твоят работодател притежава 4 от 5 от характеристиките, значи си супер късметлия и трябва да се бориш за работното си място с всички сили. Ако пък шефът ти притежава само една от характеристиките, това е твърде неубедително, но имаме план Б за теб. Просто чети до края на материала и ще разбереш за какво става дума.

УСМИХВА СЕ ЗА ДОБРО УТРО И Е СТРОГ, КОГАТО ТРЯБВА

Работният процес трябва да започне по подобаващ начин, за да мине и денят напълно успешно, всички крайни срокове да са изпълнени и да няма предрусали с кофеин служители. Усмивка за добро утро може да е достатъчна, за да те мотивира да дадеш най-доброто от себе си в работата, независимо дали е понеделник, или едва дочакваш часовниковата стрелка да стигне до 18 часа в петък следобед.

Трябва да си благодарен, ако шефът ти се усмихва в началото на работния ден и да си още по-благодарен за моментите, в които е строг (и справедлив, разбира се).

Защото може и да ти става гадно, когато не е доволен от работата ти, но истинският шеф е строг към подчинените си, когато го заслужават, и не забравяй, че той е най-строг към самия себе си.

УВАЖАВА ЧОВЕШКИЯ ЕЛЕМЕНТ

Това си ти и всички онези грешки, които си допуснал от чисто невнимание. Не трябва да забравяме, че всички сме хора, а не роботи, въпреки че корпоративната система често се опитва да ни убеди в обратното. Не си спазил крайния си срок, защото е трябвало да заведеш болното си куче на ветеринар или майка ти е имала нужда от помощ за нещо си, или си препил предната вечер... е, за това малко хора ще те извинят. Шефът мечта винаги ще те изслуша и ако намери оправданието ти за достоверно, ще намери начин да снеме вината от теб.

ВЪЛНУВА СЕ С ТЕБ ЗА ОТПУСКИТЕ ТИ

А не се дразни за огромното количество работа, която ще остане несвършена, защото си решил да си подариш една почивчица на морето за първи път от почти година. Най-готиният шеф знае кога да поддържа приятелски отношения с теб,

като така скъсява дистанцията достатъчно, че да можеш да му се доверяваш в бъдеще.

Но вероятно няма да ти спести бумащината, когато се завърнеш от отпуската.

ВИНАГИ Е ПОЗИТИВЕН ПО ОТНОШЕНИЕ НА КРАЙНИТЕ СРОКОВЕ

Офис средата може да бъде много неприятна, когато позволим на напрежението да ни смаже така, че и дума да не можем да си разменим в края на работния ден. Знаем, че често може да стане много напечено, когато задачите се натрупат, но идеалният шеф никога няма изкуствено да засили напрежението. Той е уверен във възможностите на екипа си и знае как да го мотивира. Крайните срокове са толкова страшни, колкото ние си мислим, че са.

ЗНАЕ КАК ДА МОТИВИРА ХОРАТА СИ

Това е най-важната от всички характеристики досега. Шефът ти може да е най-усмихнатият човек на света, да не те юрка излишно, да си лафите на по кафенце в почивките и да те разбира, когато си махмурлия, но категорично не става за работодател, ако не знае как да те мотивира. Шефът мечта познава положителните и отрицателните ти качества и знае как да те впрегне на работа дори и когато вижда, че хич не ти се бачка. И най-важното е, че знае как качествено да те похвали за добре свършената от теб работа. За да я повториш следващия път, разбира се.

Е, разбра ли дали твоят шеф е мечта или по-скоро кошмар, излязъл от филм за Хелоуин? Ако е второто, значи може би ти трябва нов шеф и една наистина мотивираща работна среда.

Нашите приятели от най-големия сайт за покер залагания в света имат какво да ти предложат.

Poker stars си търсят свежи млади хора, които да влязат в динамичните им редици, като позициите, които предлагат, са разнообразни и не изискват абсолютно завършени умения, защото компанията предлага обучение и плавно въвеждане в работна среда. Ще можеш да се радваш на страхотно работно време, добро заплащане и възможност за кариерно развитие, както и динамична работа, която ще те направи част от играта. Можеш да се свържеш с тях точно тук, за да ти разкажат за предлаганите позиции. Готов ли си да намериш работата, която ще те вдъхновява всекидневно, и шефа мечта, който да те мотивира? Действай смело!

Ето информация за отворени позиции.

Виж кои са подводните камъни, които могат да те препънат по пътя към мечтаната работа.