Carl Cox

Само при споменаването на името на Carl Cox всеки редови парти фен настръхва и веднага започва да разказва своята история за последното му парти, на което е бил.

  • 10.04.2013
  • от Влади Герасимов

От интервюто с него разбираме, че той също има сантименти и много яки спомени за гиговете си у нас и споделя, че обича да се връща в България отново и отново. Артист с харизма, неповторим стил на поведение и изцяло отдаден на музиката.

Carl Cox през 80-те и сега?
80-те беше началото – нелегални рейв партита, три грамофона, записи без имена…много романтични времена, невероятна тръпка и страхотна енергия.

Ти си свидетел на това как касетите, плочите и CD-тата еволюираха в различни технологични джаджи. Какви са плюсовете и минусите на всички тези котролери зад пулта и докъде може да стигнат?
Кой знае... безжична връзка към хиляди парчета… тези технологии се развиват с голяма скорост.
Стана много лесно за младите dj-и и те не могат без тях. В този случай аз мога да кажа за себе си, че имам нужда само от 4 плейъра и тълпа хора. Когато говорим за инструменти и подобни котролери за продуциране, обаче е много по-различна тема и съм за тях.Все още ли Брайтън се слави като dj-ското градче на Англия?
Ще прозвучи, сякаш имам пристрастия, но да така е. Там има нещо специално, което събира голяма част от моите събратя в този град, нещо като Бермудския триъгълник, да речем.

Замислял ли си се колко часа от времето ти са преминали във въздуха, сигурно имаш стаж колкото някой ветеран пилот?
Ха-ха. Спрях още преди години да ги броя… А и сега с всичките технологии мога да си върша също толкова добре работата, както на земята. Слушам нови парчета, подкасти, радио, дори работя по продукции… Страхотно е!

На профила ти в RA има толкова много знаменца, че не знам дали има държава, в която не си бил. Къде искаш да се връщаш отново и отново?
Обикалям доста различни места и навсякъде има какво да научиш и от какво да се вдъхновиш.
България 100% е сред местата, на които обичам да се връщам. Харесва ми да пускам в САЩ, където винаги е истинско предизвикателство, Австралия също е страхотно място, Time Warp в Германия е сред любимите дестинации.

България 100% е сред местата, на които обичам да се връщам.


Като чуеш България, с какво свързваш страната ни първо­сигнално?
За онзи момент, когато беше хаосът с вулкана в Исландия и се отмени партито ми. Често се сещам за това. Тогава беше супер бъркотия с полетите, а аз нямах търпение за тази дата. Сериозно си мислех да се кача на мотора си и да тръгна с него, но пак нямаше да успея да стигна навреме. Добре помня и саундчека ми един следобед на Cacao Beach преди мое парти… Не ми се искаше да спирам да пускам.

Как минава един твой ден, за нощите знаем?
Обикновено в студио, много от времето си отделям и за радиошоуто ми. Слушам нови парчета, тествам разни нови технологии, давам интервюта като това сега. Благодарение на мениджмънта ми на Safehouse мога наистина да се фокусирам върху музиката, която си е най-важното за мен. Много често денят и нощ­та се сливат, което е предпоставка за едно лудо парти.