Завръщането на Сатурн. Време за равносметка.

Едно различно обяснение за това, що е то криза на 20-те години

0 коментара Сподели:

Скъпи читателю, който с гордост се възприемаш за милениал във втората половина на 20-те си години и все пак малко се плашиш от силно наближаващата ти 30-годишнина. Тези, които са го преживели и са оцелели, поздравления! Но сега обръщам вниманието ви към онази група млади хора, които карат 26 и потреперват леко, разсъждавайки за смисъла на живота, лягат си с тревожните размишления за бъдещето и се будят облени в пот предвид факта, че същото това бъдеще, за разлика от градския транспорт в някои крайни квартали на София, винаги идва навреме.

Казват му криза на 20-те години, когато се окажеш на миниатюрна крачка от 30-те и нито скоро се очаква да изобретиш нещо грандиозно като реактивна раница, нито ще създадеш мобилно приложение, което да ти донесе неприлични доходи, подходящи за ранно пенсиониране. Оказва се, че няма лесен изход от главоблъсканицата – да бъдеш богат, известен и преуспял, а все още едва на 27 си е рядкост. За повечето от нас битката е дълга и кървава. Едно е да знаеш какво искаш от живота си и да си далеч от постигането му, съвсем друго е да си нямаш ни най-малка представа дали искаш да бъдеш супергерой със свръхсили, като пораснеш, или по-скоро някой богат политик.

Честно да ви кажа, писнало ми е да слушам хората да говорят за криза на 20-те, а и баба ми все да повтаря, че такава криза няма, защото просто младите все не знаем какво искаме. Много взе да става лесно да обвиняваме времето, в което живеем. И ето че пак се съсредоточавам върху тази изтъркана тема, но искам да ви представя един нов поглед върху нея и едно неочаквано обяснение на това, защо краят на 20-те ни години е толкова труден и изпълнен с тежки решения и главозамайващи кръстопътища.

САТУРН СЕ ЗАВРЪЩА

Нали знаеш как всеки един от нас около месец преди рождения си ден изпада в Сатурнова дупка, често достатъчно голяма, че да се наложи да те изтеглят с въже от нея.

А сега си представи една гигантска Сатурнова дупка, която се отваря между 27 и 30-годишна възраст и поглъща всичките ти мечти и блянове. Това е малко преувеличено, но в този период Сатурн е способен много да те измъчи.

Идеята на астрологическото явление е, че на Сатурн му отнема около 29,5 години, за да направи пълен кръг около Слънцето и да се върне в положението, в което е бил, когато си се раждал.Въпреки че на мудния Сатурн му отнема много време да се върне в правилната позиция, предвид, че е една от най-далечните от Слънцето планети, неговото влияние започва да се усеща още на 27 години и така чак до навлизането в новото десетилетие. Древните са асоциирали Сатурн с идеята за край, затова и за тях неговото завръщане е било напомняне, че сме смъртни и че времето ни на земята изтича. 

ВРЕМЕ ЗА ИЗРАСТВАНЕ

Явлението Завръщането на Сатурн може да се случи три пъти в човешкия живот. Според астрологията, такава, каквато я познаваме, първото завръщане отбелязва израстването, второто завръщане е свързано със съзряване и третото – с помъдряването. На Сатурн въобще не му пука дали си готов за новия етап от живота си. Оттук идват и големите проблеми. Излиза, че нуждата от израстване, която се появява в края на 20-те ни години, съвсем не съответства с нашите желания.

ВРЕМЕ ЗА ВЗИМАНЕ НА ГОЛЕМИ РЕШЕНИЯ

Ако си прекарал първата половина на 20-те си години, работейки нещо, което да ти осигурява спокойствие и средства, за да се наслаждаваш на прекрасните моменти от младостта, със завръщането на Сатурн може да започнеш да се питаш каква ще е следващата стъпка в живота ти. Дали ти е достатъчно да работиш за едната заплата, или ще търсиш вдъхновението от професията, което ще е с теб през остатъка на живота ти? Кога е най-подходящият момент за създаване на семейство, има ли такъв и изобщо, искаш ли да имаш свое собствено семейство? Дали ти е отредено да извършиш велики дела, или на някои хора не им е писано да са велики? Всички тези въпроси нямат една и съща тежест за всеки един от нас. Съдържанието им може да е различно, но общото е, че винаги скапват настроението и развалят купона.

Та ако към края на 20-те си години и в самото начало на 30 започваш да усещаш как нещата около теб се разпадат, връзката ти не удържа фронта или не откриваш удовлетворение в досегашните си приятелства, тогава значи усещаш силното влияние, което Сатурн има върху живота ти. 

Завръщането на Сатурн ни дава усещане за изтичащото време. Независимо дали си се хванал здраво за 26-годишнината си и си обещаваш, че никога няма да станеш на 27, защото промяната в числото те плаши адски, времето те настига. Бъдещето е сега и няма как да отречем, че младостта е преходна. За много хора ще остане необяснимо влиянието, което планетата Сатурн оказва върху живота ни и защо точно тя. Но и астрологията като цяло не е за всеки, може да избереш да не вярваш в нея или да смяташ, че явлението Завръщането на Сатурн е просто измислица, създадена, за да те накара да се вземеш в ръце, когато на теб съвсем не ти е до това. Не и докато има толкова страхотни неща, които можеш да преживееш на 26 и на 27, та и след 30-годишна възраст.

… Като това просто да се наслаждаваш на живота и да се любуваш на красотата му.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *