Как да бъдеш по-добър човек по празниците

Tips&Tricks изпитани през вековете

0 коментара Сподели:

Коледа не е просто празник, a онова време в годината, в което науката и свръхестественото си правят среща. Само за няколко дни виждаш как сякаш с магическа пръчка човекоподобните еволюират в хора. Киселите стават мили, темерутите пеят песни, скъперниците си харчат парите за другите, трезвениците пият по кило, само Тити Папазов все така си реве по команда, ама то му е убаво, бе! С цели 5 почивни дни тази Коледа е моментът, в който можем да станем по-добри, а ето и няколко предложения как точно:

Купи чай на клошаря пред офиса

Класическа проява на милосърдие по празниците е да помагаш на бедните, като им сервираш топла супа или чай. Ако действително искаш да сгрееш душата на скитника, трябва да направиш и нещо повече от това. Между нас да си остане, тоя чай след един час вече ще го е забравил и пак ще му е студено. Ще ти е ядосан, че така си го прецакал, ще си купи ракия отнякъде и като си тръгваш от работа, ще те напсува на майка. Ти първоначално няма да искаш, но после ще ти избият нервите предпразнично, ще го удариш и ще стане белята. Разправя ли ти се с полиция по Коледа? Слушай ме тогава внимателно. Зарежи го чая. Поседни вечерта с бездомника да изпиете по две греяни вина с пърленка и пастърма от скъпата, после го заведи на стриптийз и на проститутка (задължително в този ред, иначе няма да е празнично). Така празникът за него ще е пълен. Хем си неговият Дядо Коледа, хем после си го пратил да види и Снежанка, а ти си се заредил с добра карма за години напред. 

Остави гаджето ти да те ревнува и да си рови в телефона ти на спокойствие

Коледа е, нека всеки прави това, което обича, а щом твоята половинка обича да рови в телефона ти, така да бъде. С уточнението да бъдеш проактивен и да си заслужиш късметчето от питката после. Как да стане това? Остави случайно някоя и друга снимка, която да я настрои за романтика в празничната нощ. Нещо в духа на Dick in a box на Анди Самбърг и Джъстин Тимбърлейк. Знам, че си гледал клипа, защото хора като мен и теб се хранят с биопродукти и клипове с откровен сексуален подтекст.

Остави баба ти да те щипе по бузките и преяж на трапезата й

Направи идилията пълна и след като си се наял доволно с пържоли, пуйка, постен бобец и сармички,

кажи на баба си, че догодина си решил най-накрая да се ожениш, за да й олекне на душата.

Нищо че вътрешно въобще не го мислиш. Поне ще спре да те сватосва с момичето на съседите, което било „много добро и възпитано момиче“.Кога ли баба ти ще разбере, че ако наистина търсеше добро и възпитано момиче, щеше вече да си се оженил 100 пъти? Да не я съдим, тя е от друго поколение. 

Купи подарък на шефа си, въпреки че ти оряза заплатата

Бъди смирен и добронамерен. Жозеф Жубер казва, че част от добротата се състои в това да обичаме хората повече, отколкото те заслужават. Покажи, че не таиш лоши чувства, и не му купувай нищо с остри ръбове, присвяткащи оголени жици или пък от списъка на опасните за директна консумация екзотични видове. Всичко, с което може да се нарани или отрови, буквално убива шансовете ти за увеличение на заплатата догодина. Помисли за него – и без това сигурно няма да му стане много приятно, ако разбере, че спиш с жена му. Всъщност, като се замислиш, ако на него му ставаше приятно от нещо, жена му нямаше да търси тебе. И докато сме още на темата, почни да спиш с щерка му, по-секси е, само внимавай да не му таковаш майката накрая! 

Намери Шушана и направи така, че повече да не е сама…

Факт, никой не знае коя е Шушана и сигурно затова още е сама. Но кой иска да е сам и без подаръци под елхата на Коледа?!? Намери я и я спаси от самотата с прегръдките си. Ако не успееш, приюти временно някоя друга, празници са, някой трябва да сготви.

Бъди човек

Да не си прасе по Коледа, скъпи ми читателю. Помисли за здравето си и нивото на лошия холестерол в кръвта, като си спестиш наподобяващата на сцена от „Време разделно“ картинка със заколението на вярната домашна свиня. Вместо това покани прасето Гошо в дома ти. По празниците и без това у вас е кочина, тъкмо ще се чувства съвсем като у дома си. След като избра да бъдеш човек по Коледа, тогава не се и напивай като животно. Простото правило гласи, че човек трябва пие в граници, показващи уважение към празника. А не като тебе миналата година, когато се напи, хвана някакво знаме, спъна се три пъти в него и обяви Мездра за автономна област. Вярно, повлече крак.

Даже и в Търнава те признаха за политически анализатор, но Коледа е време за обединяване, а не за разпокъсване на оскъдните ни граници. 

Увлякох се във вършенето на добри дела. И макар в някои от точките те да се израждат и превъплъщават в откровени подстрекателства към ексхибиционизъм, склоняване към проституция и прелюбодейство, аз съм дълбоко принципен човек. Затова да не забравяме какво е Коледа преди всичко. Зад комерсиалните измерения на празника се крият семейният уют и тайнството на религията. Изброих толкова много грехове преди малко, но ти не забравяй, че единственото, с което можеш да прекалиш, без да бъде грях, е именно добротата.

Ето и някои идеи за опаковане на подаръци.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *