Ще се влюбиш ли за 6 минути?

Очаквания и реалност за „бързи срещи”, на които необвързани хора търсят своята сродна душа

0 коментара Сподели:
Ще се влюбиш ли за 6 минути

Всички сме виждали speed dating събития по романтичните комедии, където излъскани красавици се срещат със свободни мъже, които според случая са от загубеняци до корпоративни лъвове. И в България тези “бързи срещи набират все по-голяма популярност. Преди дни се престраших да отида на едно такова събитие по покана на приятелка, работеща в бара, в който го организираха.

От опит ще кажа, че не е точно като по филмите, но пък е доста любопитно.

Поразрових се и се оказа, че редица агенции организират такива събития, протичащи по стандартен начин. А той, накратко казано, е следният – плащаш си определена сума, получаваш питие (около 20 – 25 лева) и

в рамките на 60 минути се „срещаш” с 10 човека за по 6 минути в някое заведение.

Жените и мъжете се разпределят на възрастови групи, в които вариацията е не повече от 10 години. По време на събитието разполагаш с карта, на която отбелязваш допада ли ти всеки от хората, с които се е запознал. Когато двама души имат „съвпадение” и си сложат тикчета, организаторите им разменят контактите и воалаааа – заживели дълго и щастливо до края на дните си. Така де, на теория.

Вероятно не само аз отидох водена от любопитство и дори с изследователска цел, много далеч от идеята, че имам нужда да си търся мъж или нещо такова. С триста зора накарах и един приятел да се запише заедно с мен, за всеки случай. Събитието беше в делничен ден и трябваше да започне в 19.00 ч. Същинската част обаче стартира 45 минути по-късно и ги използвах, за да изпия един коктейл за отскок.

И така – десет жени се нареждат на отделни маси в заведението, а мъжете ги обикалят по определен ред. В случая – 23 – 33 г. за жените и 27 – 37 г. за мъжете. Всяка среща трае по 6 минути, а след това организаторите сигнализират със специални звънчета, че е време рулетката да се завърти. Това ме смути още в началото. Звучеше ми като наддаване на пазар за булки. Поръчах втори коктейл.

Не знам дали си го представяте, но е много особено да имаш 6 минути за уредена среща. Понякога ми се струваха цяла вечност.

Бях готова да се закълна, че са забравили проклетия звънец. А друг път ми ставаше интересно и ако зависеше от мен, бих прескочила следващия. В повечето случаи оставях мъжете да вземат думата, защото го направих аз първия път, а момчето не успя да каже почти нищо. Някои започваха с готови фрази, други със странни въпроси или изтъркани комплименти. Един от събеседниците ми ме попита къде мечтая да отида, друг кое е най-нестандартното място, на което бих искала да правя секс, двама – какво обичам да правя в свободното си време. А друг ми подаде визитка с престижен пост в голяма ИТ компания. Чудех се ще ме наема, ще ме купува или ще ме сваля?! Поръчах нов аперол. С моя приятел пък използвахме времето да се посмеем на бисерите, които сме чули досега.

Клишетата, че на такива събития ходят предимно ИТ-та, които работят много и нямат време за живи срещи, се оказаха верни. 4 от 10.

Сред останалите бяха фотограф, режисьор на рекламни клипове, ПР, адвокат и спортен журналист. Като цяло образовани, успешни на пръв поглед хора, над 30. Не мога да кажа, че съм срещнала Бен Афлек, но имаше един-двама, които определено хващаха окото. Някои ми се видяха смотани, почти всички – притеснени, а един беше толкова арогантен, че мислех, че ще се разкрещя и ще ме дисквалифицират. Сетих се за 25-те лева и каузата да изненадам себе си и  отпих голяма глътка от чашата си.

Накрая сложих тикче само на двама, и  то не защото изгарях от желание да спя с тях, а просто ми се сториха забавни. От организаторите разбрах, че дамите били много по-придирчиви, а мъжете в 90% давали „да” на жените, без значение дали са им допаднали много или не.

Равносметката е, че беше доста забавна вечер, поне този път без никакви перспективи да срещна сродната си душа.

Събрах лафове, които приличаха на виц, и няколко пъти водих почти еднакви разговори с различни хора. Донякъде беше умален и синтезиран вариант на реалния живот. Външният вид в началото има водещо значение, прекалено притеснителните мъже са сладки, но нямат шанс, успешните и нафукани господа се опитват да те „подкупят”, а най-умните понякога остават неразбрани, в желанието да изглеждат по-така. И там прекалено разголените жени изглеждат вулгарно, твърде гримираните – отчаяни, а арт личностите пък са в двете крайности – право в десетката или пълно недоразумение. За пореден път се убедих, че за всеки влак си има пътници, но и че колкото и добре да изглеждаш, можеш да разчиташ на чара си за кратко, защото дори за 6 минути си проличава, ако няма какво да кажеш.

Виж какво става за по-малко от 6 минути, когато любовта е изпепеляваща.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *