Party girl: Гретa

Влади Герасимов тръгна по следите на няколко парти момичета и момчета за бърза ревизия на сезона

  • 31.08.2013
  • от Влади Герасимов

Гретa живее в свят от партита и афтър партита. През летния сезон акостира по различни фестивални острови, а през другото време е пуснала котва в столицата на електронната музика.

Къде и кога откри сезона на летните партита?
В средата на юни с една банда приятелки заминахме за града на палмите и сангрията – Барселона, специално за Sonar и Sonar Off. От няколко години се каня и сега вече успях да се потопя в тази парти лудница. Цели 6 дни целия град се превръща в голям дансинг, всички клубове, бийч барове, тераси и паркове са пълни със супер усмихнати и готини хора, които пътуват от цял свят, за да чуят някои от любимите си dj-и и продуценти от най-яките лейбъли. Беше много яко изживяване.

Подреди трите ти най-яки партита за сезона.
В Берлин постоянно има готини ивенти, така че аз съм щастливка. Но най-запомнящият се за мен беше в началото на август – Ostgut Ton Label Night в Berghain, MELT festival беше много як и разбира се, най-силното ми изживяване с Richie Hawtin In The Park (Barcelona).

Party girl, Грета

Кой е най-често слушаният сет напоследък?
Слушам предимно techno сетове от Boiler Room, напоследък често слушам един конкретен от CLR podcast на Dario Zenker 15-07-2013, доста powerful сет. 

Какъв беше твоят  дрескод за лятото?
С тези парти маратони отдавна съм сменила високите токчета с удобни обувки за танци, дънки и тениска. Напоследък стилът, който се наложи в Берлин и по-специално в моя квартал Кройцберг, е на партитата повечето хора да се обличат в черно... Много артисти и dj-и наложиха тази мода.

За какво похарчи най-много пари?
Алкохол и таксита, защото обичам да обикалям от клуб на клуб през нощта. Входовете тук не са толкова скъпи.

Party girl, Грета

Имаш ли собствена рецепта за летен коктейл?
Водка с боровинка за топлите дни и Jack с Red Bull за бурните нощи, често в такива случаи прибавям и по някой шот Jägermeister. Даже напоследък малко прекалявам с него и може би съм изпила литри. Ха-ха.

Откъде се информираше за предстоящите ивенти?
От фен страниците на любимите ми артисти или от resident advisor, от плакатите по улицата или за някои secret event от вътрешни хора.

Голям фестивал с много парти настроени хора или малък бар...
Харесвам фестивалите, но там има по-голям риск да попаднеш на хора, които са там само заради тренда. В малките по-ъндърграунд сцени са само пробрани хора, с които може да си говорим на един и същи език, и затова ги чувствам по-близки до мен като забавление.

Как се забавляват младите хора от твоя град?
В Берлин младите хора се забавляват всяка вечер, тук винаги е петък, особено в моя квартал. Постоянно някъде нещо се случва и е пълно с хора. Голяма част от младите тук са хора на изкуството, можеш да ги видиш на улицата да си свирят и танцуват или случайно да попаднеш на някакъв флашмоб от креативни хора, организират различни изложби.

Каквото те накара да заминеш?
Понякога просто усещаш, че е време за промяна. Бях жадна за нови изживявания и Амстердам ми се стори като добра опция за мен. Там наистина намерих доста от нещата, от които имах нужда, но по-късно се преместих тук, следвайки стремглаво мечтите си – PR management и DJ booking agent. Естествено най-доброто място за това е столицата на електронната музика Берлин. Средата около мен е точно в тази сфера, вече имам доста контакти и най-вече желание и съм сигурна, че ще успея.

Имаше ли време и за почивка... на сянка под някой чадър с книга в ръка?
Този тип почивки не са мой тип. Аз обичам движението, срещите с приятели и затова обичам големия град и шумотевицата.

Кроиш ли планове за другото лято... Има ли място, което вече си планирала да посетиш?
За мен парти сезонът продължава, предстои ми да посетя Ибиса за серията от закриващи партита. През октомври пътувам за Amsterdam Dance Event – един от най-големите ивенти за електронна музика в Европа. През януари отивам да открия лятото в Мексико Сити за BPM festival, след това WMC в Маями. Надявам се да успея да отпразнувам рождения си ден на Detroit-Movement...