АВГУСТ ПОВЕЛЯВА... ГРИЛ КРАЙ СОФИЯ

Горски пътечки, студени реки за студена бира и приятни навеси с огнища са сред задължителните ни условия за перфектно лято

  • 11.08.2016
  • от редакторите

Да е сочно край София е закон, който спазваме без възражения, а когато лятото дойде, сме първите прегрешили с вкусен грил сред природата. И понеже знаем, че може и малко да си позабравил най-добрите маршрути около столицата, решихме услужливо да ти ги припомним. Горски пътечки, студени реки за студена бира и приятни навеси с огнища са сред задължителните ни условия за перфектно лято, а когато всичко това е на една ръка разстояние, те включваме в грил компанията и тръгваме, без да се замислим!

ПЛАНА ПЛАНИНА

Ако наистина искаш да си спретнеш страхотно лятно угощение със свежа компания, сочен грил, голям огън и палатки, то Плана планина е твоето място. Село Плана е съвсем близо, а скритите тук Заслон Рай, Кокалянски манастир и Геодезическа обсерватория те очакват.

ПАНЧАРЕВО

В Панчарево през лятото се ходи с повод и без повод. Тук освен на страхотното езеро може да се насладиш на местната природа и закътани полянки, а ако се чудиш къде да си спретнеш грил на открито, попитай местните – ще се изненадаш колко пивко и вкусно ще ти се получи.

ХИЖА МОМИНА СКАЛА


 

Една от най-любимите ни летни локации за прохлада в градската жега безспорно е хижа Момина скала. Лесно достъпна с кола и пеша – с леко преходче, тази дестинация винаги ни е носила много емоция. Освен фестивалите, които се провеждат тук, хижата ти предлага огромна поляна с дървени маси отпред, вкусно местно меню, рекички и водопадчета в близост, а освен всичко това на място храната става зашеметяващо вкусна. Съветваме те да си приготвиш сочен грил по стара хижарска рецепта, а ако не знаеш как – попитай. Тук всички са с опит.

ДЕНДРАРИУМЪТ


 

Никой жител на столицата, а и не само не е пропускал локацията на Дендрариу­ма за горещите дни. Едно от най-популярните места в любимата ни Витоша привлича и нас за лятно цър-пър и забавления на открито. Езерцето с брезите, беседките, парка на предизвикателствата и още много неща може да ти предложи добрият стар Дендрариум. Цаката тук е да се отбиеш в Lidl за охладено месо – ако си грил майстор, да го мариноваш сам или да избереш лесния вариант и да заложиш на готова марината. Ние носим бирата, а ти ни чакай с нещо вкусно.

БИСТРИЦА И ЖЕЛЕЗНИЦА

Китната пътека между Бистрица и Железница е наричана още панорамна алея „Галунка“. Ние пък й казваме просто вкусната алея, защото тук до рекичката има толкова навеси с пригодени огнища, че да си направиш майсторски печени месца на открито е просто задължително.

КАМБАНИТЕ


 

В местността Камбаните освен прочутия соц монумент можеш да видиш и още доста приятни неща. Алеите и горичките са идеални за прохладна романтична разходка, а близостта до града прави локацията просто чудесна за един бърз и майсторски летен пикник на открито.

ВСИЧКИ ГО ОБИЧАТ ГОРЕЩО...
най-печеното събитие това лято Lidl Grill Fest


 

Ако не си бил на събитие, което тотално да ти вземе акъла, то твоят час дойде. На 27 август в Южен парк 2 симпатягите от Lidl са ни приготвили епичния Lidl Grill Fest. Изживяването ще ти предложи много музика, забавления, вкусен грил, емоции и единствения по рода си турнир по спортен грил у нас. В турнира може да участва всеки, който има усет към грилването, а ако се запишеш на място, има шанс да влезеш и в Grill Dream Team – един от отборите, които ще се състезават за титлата Шампион по спортен грил! Дори да не участваш в състезанието, организаторите са се погрижили да се веселиш като за последно с фън зони, грилване с компанията и още много изненади. Отвори вкусовите и парти рецепторите и те чакаме с подправки в ръце! Регистрирай се с грил компанията си за турнира на www.grillmaistor.bg. Лятото го обича горещо!

Виж още къде можеш да се разходиш из Витоша.