МОЕТО ПРИКЛЮЧЕНИЕ С КЕМПЕР ДО ХАЛКИДИКИ

История с момче, момиче и куче

0 коментара Сподели:

Привет от брега на Бяло море, черния Дрейк, слънчевото къдрокосо момиче, мен и нашата къща на колела! Заразени от разказа за кемпери и морски пътешествия в предния ни брой, ние си рентваме този страхотен Bürstner и се спускаме надолу по средния ръкав на Халкидики. Откриваме летния сезон в търсене на нова тръпка и изживявания, които да ни събудят от градската летаргия. В момента, в който сядам зад волана, пред мен се открива почти 180-градусова гледка, а в големите огледала виждам километър назад.

Притеснението дали ще се справя с шофирането изчезва още на първия светофар и на околовръстното смело стъпвам в най-лявата лента и натискам газта. С мощния 3000-кубиков двигател и 6-степенната скоростна кутия се чувствам като с лека кола. Всички, които задминаваме на магистралата, ни се радват искрено, а на границата хора от опашката идват да ни разпитват за условията за наем.

Определено привличаме внимание и усмивки. След около още два часа вече се катерим и се пускахме по панорамния път на Ситония в посока къмпинг Porto Elea. Живописните гледки към тюркоазените заливи и дивите гори на Ситония се откриват зад всеки завой. Просто приказка. Следвайки табелите и навигацията, в късния следобед сме на предварително резервираното паркинг място, на възможно най-добра позиция, с гледка към морето и в близост до бийч бара, от който да се зареждаме със студени напитки и wi-fi.

Високо напрежение от 220 волта си пускаме, след като се боднем в стационарното табло. Студена и топла вода в банята и тоалетната имаме постоянно, така че дори за диво къмпингуване проблем с тези условия нямаме. Само за 5 минути разпъваме тентата, която в случая наричаме маркиза, и под нея подреждаме туристическа масичка и столове, които се побират без никакви грижи в страничния багажник. В него може спокойно да влязат дори две колела или малък скутер за кръгчета до близките селца. Тъй като не сме се сетили предварително за тези екстри, решаваме да посрещнем залеза във Vourvouru.

Ако искаш да изпиташ този кеф с всичките си сетива, седни на терасата на ресторант Paris.

Там се намира един от най-яките плажове в района – Karidi Beach. Супер спокоен залив с прекрасна гледка към Атон и два малки острова – Kalomonisia islands. Силно препоръчваме да си там около 20 часа. Тогава жълто-червените цветове започват да обагрят небето и морето. Поръчай си grilled octopus и barbayanni ouzo, green label и всичко забавя своя ход. След като се прибираме отново в къмпинга, врътваме ключето и се чудим на коя от двете големи спални да си легнем блажено.

Едната е в задния край, а другата – точно над шофьорските седалки, която пада с натискането на едно копче. Сега вече пространството придобива съвсем друг вид. Дизайнерите на кемпера Bürstner са използвали оптимално пространствата. На тези 15 квадрата разполагаме с кухня с котлон и хладилник, две големи и удобни спални, баня и тоалетна.

Ако към това включим и прилежащото пространство, което имаме под тентата, това имущество на колела е с размерите на луксозен апартамент. След като на сутринта виждаме първите слънчеви лъчи през люковете, заравяме крака в пясъка и замечтано гледаме как същото това слънце от снощи се пробужда за нов ден, нов живот… и ние с него.

Bürstner Viseo 690 G
Година: 2016

Капацитет: 4 лица
Спални: 2 броя

Тоалетна
Всекидневна

бул. „Самоковско шосе“ 97
088 909 9397

www.kemperipodnaem.bg

ТОВА Е ИСТОРИЯТА, КОЯТО НИ ВДЪХНОВИ ЗА НАШЕТО ПЪТЕШЕСТВИЕ. ОКАЗА СЕ ВЯРНО, ЧЕ ВСИЧКО, КОЕТО ТИ ТРЯБВА ЗА ЛЯТОТО Е СЛЪНЦЕ, ЛЮБОВ И ЕДИН КЕМПЕР ПОД НАЕМ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *