ДА БЪДЕШ ДИДЖЕЙ НОМЕР ЕДНО – HARDWELL

Кой е продуцентът, който този петък ще разтърси зала Арена Армеец заедно с Fedde le Grand и какво означава да бъдеш диджей номер едно в света

0 коментара Сподели:

Hardwell не случайно стана диджей номер едно в света, избран от верните си фенове. След като не кой да е, а самият Tiesto му дава пълната си подкрепа, холандецът е безспирен – след първи студиен албум и второ световно турне, продуцентът все пак намери време да си поговори с нас преди участието му този петък в зала Арена Армеец.

Помниш ли самото начало, когато започна да работиш с Tiesto? Как беше за теб и би ли могъл да си представиш и ти да помогнеш на някой начинаещ да се установи в бизнеса?
Да, беше велик момент за мен, защото той винаги е бил страхотен източник на вдъхновение. През годините той е бил много добър приятел и ментор и аз също искам да дам на някого същия шанс, който той даде на мен. Много е важно някой да повярва в теб на толкова ранен етап от кариерата ти. Чрез лейбъла ми Revealed често каня артисти в студиото си, за да прекараме време заедно и да им помагам с каквото мога. Имаме много нови продуценти, които заслужават подкрепа и смятам, че обменяйки идеи, е само въпрос на време имена като Thomas Newson, Kill the Buzz и Julian Calor да станат наистина големи.


Какво означава за теб титлата Номер 1 диджей в света?
Значи много за мен, защото прекарах детството си, мечтаейки именно за това. Още по-значима я прави и фактът, че съм избран от феновете, а това е нещо, което високо оценявам.

Наскоро релийзна студио албума си “United we are” след две години усилена работа в студиото. По какъв начин се различава от релийза на един силгъл? Напълно ли си доволен от резултата или би променил нещо, ако можеше?
Страшно съм доволен от резултатите. Албумът стана #2 в световната класация на iTunes и #1 в много страни по света, в това число и в моята собствена. Получих страхотен фийдбек от феновете и чувството е неописуемо. Винаги е голяма тръпка да издадеш сингъл, но един албум предполага много по-задълбочена работа и е по-мащабен. С албума можеш да покажеш същината на музиката, която продуцираш.

Точно започна второто ти световно турне с участие в Амстердам. Накъде ще те отведе пътешествието този път?
Турнето започна в Ziggo Dome в Амстердам с две напълно разпродадени участия, което беше невероятно. Ще бъде много вълнуващо, защото ще се опитам да посетя и местата, които пропуснах при предното турне, и отделно ще се върнем на места, на които се правили разбиващи партита. На 27 ще ме видите в София, на 7 март съм в Лисабон и точно обявихме Чили. За повече инфо, чекнете тук.

Продуцираш ли докато си напът?
Докато пътувам често имам идеи, които не търпят отлагане. Записвам ги оптимално добре и когато се върна в студиото ги превръщам в тракове. Също така правя много ексклузивни mash-ups и едити за участията.


Какво би искал да завещаеш на света в музикално отношение? Ако имаше едно нещо от музикалната ти кариера, с което би искал да бъдеш запомнен, кое би било то?
Искам просто да бъда запомнен като продуцент, който е давал всичко от себе си, за да забавлява хората, и е създавал музика, пълна с енергия и страст, на която хората по целия свят са танцували. Би било страхотно да ме знаят за музиката и стила ми.

Кой беше най-трудният момент в кариерата ти и заслужаваше ли си?
Не бих казал най-труден, но в началото, когато се опитвах да пробия и да накарам хората да разберат това, което правя, беше труден период за мен, особено да намеря някого, който да повярва в мен. Но останах верен на себе си и на това, което правя. Това беше много важно и определено си заслужаваше.

 


Какъв е съветът ти към продуцентите, които мечтаят да пробият?
Просто го направете. Когато имаш цел, трябва да я следваш. Днес електронната музика е глобална индустрия и като такава предлага безкрайно много възможности за млади таланти. Повярвайте в себе си и музиката, която правите.

Какво предстои от Hardwell? Планираш ли да си починеш или да очакваме още готини тракове и партита от теб?
Още промотирам новия албум, правейки турнето I am Hardwell – United we are. Освен това през лейбъла Revealed Recordings ще правим няколко ексклузивни уачстия по фестивали и клубове с другите артисти, така че бъдете нащрек. Работя и по нова музика – най-актуалното от мен е ремиксът на Outside от Calvin Harris, който излезе вчера.

А ето и линк към ивента.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *