5 сериала, които да не пропускаме през септември

През „Зловеща семейна история” до нов и странен крими сериал на „Нетфликс”, ето какво да гледаме този месец

0 коментара Сподели:

Снимка: Axel Decis/Netflix

Септември е разкъсван между дилемата да се възползваме от последните топли вечери навън или уюта на почивката пред телевизора след изпълненото с емоции и дълги горещи дни лято. Както и да решите да изпълните месеца, ето и нашето предложение за сериалите, които може да изберете за свободното си време.

American Horror Story: 1984

Предстоящият девети сезон на антологията „Зловеща семейна история“ ще е в духа на филмите на ужасите от 80-те и 90-те, когато най-модерно беше да наблюдаваме на екрана вманиачен брутален психопат, който преследва група хора, само и само да ги убие по най-гадния възможен начин. Този път психопатът се казва Господин Джингълс. В сезона участват познати на феновете на сериала актьори като Ема Робъртс, Сара Полсън, Били Лорд, Коди Фърн, Лесли Гросман, Джон Каръл Линч, както и нови членове на актьорския състав, сред които Гас Кенуорти, Анджелика Рос, Матю Морисън, ДеРон Хортън и Зак Вила. „1984“ е първият сезон, в който не участва Евън Питърс заради ангажименти към други продукции. Все пак Питърс ще има една съвсем кратка проява. Действието се развива през 1984 година, а в центъра му са обитателите на един летен лагер, ситуиран на възможно най-живописното място, което можете да си представите. Очакван подход при този тип филми: някой отива на почивка на прекрасно място, но бива… обезглавен.

Дотук със спокойствието!

Привидно лежерното лято се превръща в кошмар за главните герои, когато сериен убиец започва да ги преследва и убива един по един, лишавайки ги от планирания отдих.

Criminal

Това е един пореден експеримент на смелчаците от „Нетфликс“. Сериалът е по-различен от типичните детективско-полицейски продукции. Един пример: всеки епизод проследява напълно, от начало до край разпита между следователите и заподозрян престъпник. И не всички разпити са на английски. Сериалът е от 12 епизода и ще бъде разделен на четири части според държавата, в която се развива действието – Англия, Франция, Испания и Германия.

Ще се използва не само различен актьорски състав, а и различни сценаристи, режисьори, локации.

Дали ще ни се хареса, не знаем, но със сигурност ще е нещо различно.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: 10 велики герои на Куентин Тарантино.

Undone

Въртим ли се в безсмислен житейски кръг, или има още какво да очакваме от битието си? Анимираният сериал от създателя на Bojack Horseman използва технологията rotoscoping, при която

рисуваната картинка е базирана на заснети действия на истински актьори и често резултатът е в получаването на сюрреалистичен образ.

Сериалът разказва за Алма, млада жена от Тексас, която умира в автомобилна катастрофа и разбира, че след смъртта си може да пътува във времето. Алма използва това, за да разкрие какво е станало с баща ѝ, който е починал при мистериозни обстоятелства. Може би когато разбере истината, ще намери покой?

Temple

Тази английска черна комедия е адаптация на норвежката драма Valkyrien, като действието се премества от Осло в Лондон. Провокиран от лична трагедия, хирургът Даниел Милтън открива нелегална клиника дълбоко в подземията на британската столица, като използва пространството на изоставена зловеща метростанция – място, където да търсят помощ хора извън системата или отчаяни от традиционната медицина пациенти. В екипа на хирурга е медицински изследовател, воден от чувство за вина, Анна и работникът, запознат с подземията, Лий.

Техните необичайни и понякога опасни пациенти ще тестват лимитите на морала на екипа –

но ако това означава, че Даниел ще може да спаси човека, когото обича, значи си заслужава.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: БГ сгради с роли в Холивуд

The Spy

Снимка: David Lukacs/Netflix

Сериал от шест епизода, базиран на истинска история.

Създател на поредицата е авторът на „Хоумленд“ Gideon Raff (който е сценарист и режисьор на цялата поредица). В центъра на този тв разказ виждаме в драматична роля Саша Барън Коен. Той влиза в образа на легендарен агент на израелския Мосад – Ели Коен (истински далечен роднина на Саша), който отива под прикритие в Дамаск през 60-те години. Задачата му е да си проправи път във висшето общество на Сирия и да получи ценна информация за Израел. Тази задача отнема години от живота му, като накрая шпионинът е заловен и обесен.

А ако ти се гледа филм, виж тези 5 филма за края на лятото.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *