В София през уикенда: 26 – 28 октомври

Няколко причини да оставиш домашния уют и да се разходиш из града красиво

0 коментара Сподели:

И този уикенд възможността да броим мухите е сведена до нула. На столичния хоризонт отново ще изплуват най-различни събития, до едно интересни и достойни за внимание. Изложби, литературно четене, настолни игри, уъркшопове… всичко това и още много ще се случва в града ни специално за нас, така че погали настроението си с нещо приятно през уикенда и букни календара си отсега. Очертава се той да е цветен.

NoPoint Pop-Up at Bold 

Петък и събота, /п/18:00 часа и /с/13:00 часа, BoldShowroom

На тази Pop-up изложба всеки от нас ще има възможността не просто да се запознае с техниката на ситопечата, ами и да я изпробва, черпейки вдъхновение от творбите на всички артисти, които са се включили в проекта NoPointAtelier. Това, което се знае със сигурност, е, че той не е никак обикновен и оживява с помощта на таланта, желанието и природата. За него, за споделеното пространство за артисти и арт резиденцията на село ще ни разкаже Miroslav Dzhingibi.

DISASTER TO MASTER | COCKTAIL CLASSES 3.1 (SPICY DRINKS)

Неделя, 14:00 часа, PUBLIC

Опитвал ли си пикантни питиета? Е, в третия сезон на коктейлния клас за ентусиасти DISASTERTOMASTERне само ще изпиташ този вкус, ами ще се научиш да ги приготвяш. Ще разбереш кои са съставките, с които сам да постигнеш приятната пикантност на напитките, как да дозираш табаското и как да поглезиш рецепторите си с нещо „горещо, но без сълзи“. Можеш да си сигурен, че за успеха в това начинание ще разполагаш с всичко необходимо и ще черпиш от уменията на  абсолютни професионалисти, а това е чиста гаранция да създадеш перфектния коктейл.

Голямото литературно четене в бар „Петък“

Неделя, 19:00 часа, „ПЕТЪК“

Именно през този уикенд ще се случи едно от любимите ни ежегодни събития. Голямото литературно четене на Творческа академия „Заешка дупка“ ще събере всички, които живеят с любов към литературата, и ще ни запознае съвсем отблизо с текстовете на талантливите курсисти от групите по Проза и Поезия. Ако и ти дишаш с помощта на книгите, ела да чуеш творчеството на едни от най-добрите поети и писатели на България и да нахраниш душата си с голяма порция вълнуваща литература.

Delicious Grand Prix 1 – палачинково парти и настолни игри 

Неделя, 14:00 часа, Зона 21

Тази неделя ще бъде няколко идеи по-забавна, още няколко по-сладка и изпълнена с много смях. За да я усетиш и ти по този начин, направи едни вкусни палачинки вкъщи, донеси ги на място и остави журито да оцени кулинарните ти способности. В знак на благодарност и признателност за сладката емоция екипът на HappyEscapeще организира времето ти подобаващо неделно и приятно с настолни игри, quizи, разбира се, нещо за пийване.

Color Blues | Фотографска изложба на Мартин Илиев

Събота и неделя, 17:00 часа, Място 167

Улицата винаги е вълнувала фотографа Мартин Илиев по особен начин и изложбата му ще представи именно обвивката на града под една различна призма. Изследвайки заобикалящия свят, авторът на фотографиите улавя онези моменти на уединение, самота и меланхолия, които живеят в градския ритъм, но които понякога трудно забелязваме, камо ли да усетим. Цветът е главен герой във фотографиите, а дълбоките сенки и меката светлина дорисуват настроението им. Макар това да е първият фотографски проект на Мартин Илиев, изложбата е способна да предизвика във всеки дълбок личен диалог.

Виж коя е топ новината от началото на тази седмица.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *