Толкова много джаз под звездите

Банско Джаз фест се завръща с още по-голяма програма

0 коментара Сподели:

Обичаме лятото с всичките му груви фестивали. Слънце, музика, нови познанства с усмихнати хора, танци сред природата, залези… най-вече усещането за свобода. За щастие последните години доста се „отворихме“ на тема готини събития и слава богу те не са едно и две, да не чуе Валери Симеонов само. Сред тях има нови попълнения, стари „кучета“ и както с всяко нещо, има и класици в тази работа. Безспорно един от големите е известният Международен джаз фестивал Банско! Магията му се случва с пълна сила всяка година, на сцената стъпват все по-вълнуващи музиканти от коя ли не точка на света, а посетители му направо се разтапят. И как не? Организаторите на събитието не допускат да има слаб ден и го доказват непрестанно.

Така ще бъде и това лято.

Съвсем, съвсем скоро пленителната природа на Пирин ще се превърне в джаз сцена, при това в продължение на цели девет дни.

Музикантите, които ще вземат участие в събитието, са топ ъф дъ топ в жанра, със сигурност си заслужава да се срещнеш с тях на живо, дет се вика, на крака са ти дошли, така че запомни датите от 3 до 11 август. Ще бъдат красиви дни!

Това удоволствие за сетивата ще стартира на 3 август с Axel Zwingenberger и Ladyva точно в 20:30 ч. Очаква ни буги-вуги вечер с едни от най-добрите пианисти в света, която ще се състои в културен дом „Н. Вапцаров“. ЛаДива е от Швейцария, свири от четиринадесетгодишна и до момента е споделяла таланта си със звезди като Джери Лий Люис и Бен Уотърс. Аксел Цвингенбергер, който е родом от Хамбург, Германия, пък е участвал в записи със световни звезди, като Лайънъл Хамптън, Джей Мчшхан, Биг Джо Търнър, Лойд Глен, Джо Нюман, Сами Прайс, Рей Брайънт, Чарли Уотс и много други и е издал близо 50 диска, които се продават в многомилионни тиражи. Всъщност техният концерт ще бъде единственият с платен вход, а билетите за него можеш да си закупиш от eventim.

Всички останали дни (4 – 11 август) от 21-вото издание на Джаз фест Банско са напълно безплатни за посетителите си. 

Ето и останалата част от програмата:

4.08.18 съботa

Петя Буюклиева + Биг бенд Благоевград + Весела Морова /България/

Chiara Pancaldi /Италия/

Dirty Purchase /България/

 

5.08.18 неделя

Big Band Nisville с диригент Vladan Karadzov /Сърбия/

Acid Folk Five /България/

Jazzbones /Германия/

 

6.08.18 понеделник

Indigo Kids /България/

Надя Тончева & квартет Latino Jazz Project /България/

Uralskiy Dixieland /Русия/

 

7.08.18 вторник

Ethnic Trance Duo /Швейцария, Русия/

GERDBAND /Германия/

Васил Петров и Ангел Заберски Трио /България/

 

8.08.18 сряда

Alexandrina Simeon Quintet & Benny Brown /Германия, България/

Li Xiaochuan quintet /Китай/

The David Dower Trio /Великобритания/

The Jive Aces /Великобритания/

 

9.08.18 четвъртък

NATO Jazz Combo /Белгия/

Dmitry Baevsky Quartet /САЩ/

Камелия Тодорова и Станислав Арабаджиев Трио /България/

The Gipsy King by Paco Baliardo /Франция/

 

10.08.18 петък

Balazs Bagyi New Quartet feat. Kriszta Pocsai /Унгария/

Lisa Simone /САЩ/

Matt Bianco /Великобритания/

 

11.08.18 събота

The Juke Joint Royals /Австрия/

Omar Hakim & Rachel Z “OZ Experience” /САЩ/

Ruth Koleva Live Band /България/

За пореден път всички, които обичат тази прекрасна музика, ще празнуват денонощно в Банско. Джаз фестивалът е едно от най-значимите международни културни събития на Балканите и по традиция в програмата му и този път ще присъстват стилове и групи, представящи почти всички направления в жанра. Не е тайна, че вечерните концерти събират многохилядна публика пред откритата сцена в центъра на града, а именно площад „Никола Вапцаров“, а също не е тайна и че през цялата фестивална седмица от 4 до 11 август от всички камерни сцени, разположени в големите курортни барове и ресторанти, през целия ден и до късно през нощта звучи джаз. Може ли да не му се насладим…

Ето и едно петъчно парти, в близост до теб, на което да загрееш.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *