Запознай се с Mad Twinz - мастърите на бийтбокса

Момчетата са част от програмата на фестивала за улична култура Street Masters

  • 07.05.2018
  • от редакторите

Една от най-влиятелните дръм енд бейс бийтбокс формации Mad Twinz от Русия идва, за да разтърси Live сцената на фестивала за градска култура Street Masters, който и тази година ще се проведе в Пловдив (следи събитието тук - бел. ред.). Момчетата ще изнесат 30-минутен live set, както и ще бъдат част от журито на бийтбокс шампионата на фестивала на 16 юни в парк "Лаута", Пловдив.

Техният стил е уникална смесица от дръм енд бейс, дъбстеп, трап, хип-хоп, хаус, бийтбокс и лууп машини. Признати са за едни от най-завладяващите групи на живо, а за доста хора в България от две години насам са едни от най-чаканите артисти след уникалното им представяне по време на фестивала Bscene в Базел, Швейцария, както и след концертите им с Onyx и Dope D.O.D.

Световна популярност придобиват с проекта си Soundhunters, в който обикалят различни градове по света и улавят техните звуци и след това създават музикални тракове с тези звуци в хаус, дръм енд бейс, дъбстеп и хип-хоп звучене. Именно този проект те ще представят и у нас.

Освен лудите руснаци в Пловдив ще можем да чуем и видим световноизвестни звезди от пет континента, които са важна част програмата на фестивала.

Както добре знаеш, Street Masters събира на едно място и представя различните типове улична култура, като хип-хоп танци, графити, музика и алтернативни спортове и има състезателен характер.

Събитието е с вход свободен. А за всички желаещи да вдигнат адреналина са уъркшопите по Hip-Hop и B-boying, BeatBox и Graffiti, където цената на билета е 20 лева.

За втора година Street Masters е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата, и фестивалът е част от кампанията за популяризирането на града като туристическа дестинация.

Още няколко фестивала, които не бива да изпускаш това лято!