NEW YORK FASHION WEEK

Ню Йорк, Ню Йорк! Най-интересното от изминалата седмица на модата зад океана.

  • 13.09.2013
  • от Поли Николова

Когато става дума за модни седмици, една голяма част от хората по света полудяват. И не е случайно.  За мнозина това време от годината е по-важно от всичко, което от своя страна изисква да се вложат усилия, емоции и какво ли не, за да бъде забелязан човек. В това число дори и големите дизайнери. Ние ви представяме селекция на нашите фаворити и днес започваме с Ню Йорк.

Alexander Wang

мода, New York Fashion Week, Ню Йорк

Младежки дизайн и едно откровение от страна на Wang, който си призна, че му липсват тийнейджърските години, както и модата, която по онова време е била по-забавна и разкрепостена. Колекцията му се върти около полата, като основен елемент от различните визии, на нас лично ни допаднаха свободно падащите коси на моделите, както и изрязаните ризи в пастелни цветове.

Ralph Lauren

мода, New York Fashion Week, Ню Йорк

Какво си имаме тук? Почти изцяло черно-бяла колекция, издържана в донякъде строг вид, като започнем от добре познатите ни бели якички. Скука, помислихме си първоначално, но всичко се оправдава от последните модели и особено една червена рокля, с която бихме се явили доброволно на сватбата си, заменяйки класическото бяло.

Alice+Olivia

мода, New York Fashion Week, Ню Йорк

Дизайнерката StaceyBendet този път бе избрала по-различна форма на презентиране и всъщност не беше единствена. Колекцията й за следващия сезон е едновременно нежна, с изчистени линии и няколко страхотни рокли като попълнение. Но това, което я прави толкова привлекателна е фактът, че е носима, макар и на ръба с комерсиалното. Още нещо, което ни хареса и дори ни кара да се гордеем – имаме българка сред моделите (момичето вляво на дизайнерката).


Derek Lam

мода, New York Fashion Week, Ню Йорк

“Дрехи, които хората искат да носят” – около това мото очевидно са се обединили редица дизайнери през изминалата седмица и случая не прави изключение. Геометрия, принтове, неутрални цветове – като цяло доста изчистена колекция от Derek Lam. Допада ни именно тази идея за пролетта.

Diane von Furstenberg

мода, New York Fashion Week, Ню Йорк

Кога за последно видяхте модел да се усмихва по време на ревю? Е, чудото се случи – благодарение на страхотната Diane, която спретна един 10-минутен купон. А за финал – самата тя потанцува на подиума. Иначе – цветови и принтови заемки от саваната, перфектни дължини и кройки и няколко ризи, които незабавно искаме в гардероба си.

Michael Kors

мода, New York Fashion Week, Ню Йорк

Още един безспорен талант, който ни предлага догодина да се облечем в кожа и кашмир. Нищо против, още повече, че му признаваме – способните се познават отдалеч. Колекцията предлага разнообразие за всеки – тези, които решат да пътуват или пък да останат в града, за бунтарите и скептиците, за жените, но и за мъжете. Допълнителните акценти като колани и шапки допълват визиите, които на моменти ни напомнят мъгливо 40-те.


Lacoste

мода, New York Fashion Week, Ню Йорк

Помните ли, когато марката беше спортна? Е, вече е телепортирана в друго измерение. Благодарение на Felipe Oliveira Baptista Lacoste се трансформира в нещо доста по-различно. Дълго време се двоумихме харесва ли ни промяната или не, но в крайна сметка решихме, че умелото лавиране между различните стилове плюс запазването на идентичността на марката не е по силите на всеки. Like и за естествените материи и пастелните цветове.

Kenneth Cole

мода, New York Fashion Week, Ню Йорк

Ура за хипарското настроение и цветовете! Обичаме тази типично нюйоркска колекция, която креативния екип на марката нарече „Harlemchic”.  Рискът, който дизайнерът е поел няма как да не сметнем за оправдан. А под риск имаме предвид абсентовото зелено и яркото оранжево. Но такива са принципите на модния бизнес – или действаш, или оставаш незабелязан.

Oscar de la Renta

мода, New York Fashion Week, Ню Йорк

За финал се спираме на една много женствена колекция, която започна с класическо черно и бяло и избухна в цветове на финала. Типично за de la Renta. Освен че видяхме любимите си модели да дефилират, няма как да пропуснем огромния труд, който е бил положен за създаването на колекцията. А след един по-задълбочен поглед ще забележите как умело са преплетени невинност и драма. Да, все още говорим за дрехи.

Следващата ни спирка е Лондон, see ya!

А дотогава можеш да разгледаш няколко рекламни кампании, които впечатляват както с мода, така и с концепция.