В София през уикенда: 8 – 9 юли

Ще слушаме джаз и ще хапваме суши

0 коментара Сподели:

Най-доброто, което можеш да направиш за себе си този уикенд, е да го прекараш в Южния парк, където, освен че ще си на въздух, ще слушаш страхотен джаз, рядко срещана комбинация по нашите ширини. За още идеи чети надолу.

А TO JAZZ 2017
ПЕТЪК, СЪБОТА, НЕДЕЛЯ, ЮЖЕН ПАРК, 17.30 ЧАСА

Най-голямото джаз събитие ще се случи в следващите три дни, когато на сцената в Южния парк ще излязат както дебютиращи банди, така и жестоките хедлайнери Dirty Loops, Robert Glasper Experiment и Christian McBride`s New Jawn. Колкото до нас, отсега ни тресе вълнение, че ще видим на живо шведите от Dirty Loops, които владеят магията да превърнат дори най-досадното парче на Адел в жесток микс между фънк, поп и джаз и просто да не можеш да спреш да ги слушаш. Фестивалът е с вход свободен, което означава, че нищо не те спира да отидеш и послушаш наистина хубава музика.

DISASTER TO MASTER
СЪБОТА, DREKKA, 15.00 ЧАСА

Последният DISASTER TO MASTER за сезона среща най-доброто от двата свята – кафето и чая с коктейлите. DISASTER TO MASTER е коктейлен клас за ентусиасти, в рамките на който се учиш да забъркваш добри коктейли дори в домашни условия. Чудиш се как кафето си партнира сполучливо с водката? Какво общо имат чаят и джинът? Нямаш идея кое и по колко? Или просто си търсиш извинение да започнеш деня с коктейл или да го завършиш с кафе или чай? За да отговори на тези и още неудобни въпроси,, идва Дилян Аврамов (от СПУТНИК), който освен че прави междугалактически коктейли, познаваме и като бариста. Два крафт коктейла ще бъдат на твоето внимание, а ти ще избереш кой от тях да забъркаш зад мраморния бар на DREKKA. Групата както обикновено е ограничена, затова побързай да се сдобиеш с билет.

BOGDANIN BROTHERS
СЪБОТА, FRENCH 75, 15.00 – 21.00 ЧАСА

Събота късен следобед, в който можеш да се отбиеш през French 75 и да разгледаш ръчно изработените аксесоари на Bogdanin Brothers. Калъф за тютюн и малко портмоне, и двете от естествена кожа, са новите попълнения към колекцията от чанти и други аксесоари. Лимонада, просеко и музика от Ramsey Hercules звучи като една много прилична събота.

ТАПАС И САНГРИЯ
НЕДЕЛЯ, 12.00 – 22.00

Ако неделята ти е ден да си угодиш по всевъзможни начини, задължително трябва да минеш през „Щастливото прасе“. Направи го на празен стомах, защото там ще те чакат осолена херинга, салата миди, кюфтенца със сьомга, пате с коняк, трио разядки, хамон, маслини и други все апетитни неща. За да се разхладиш по испански, ще има сангрия. Единственото, което остава, е да се доредиш за място в градината и да си намериш добра компания за подобно угощение.

SUSHI
ПЕТЪК, AMUSE BOUCHE CULINARY SCHOOL, 19.00 – 21.30 ЧАСА, 50 ЛВ.

Няма как суши вълната от последните години в София да те е подминала. Ако искаш обаче не просто да си похапваш блажено, а да задълбаеш в "материята" и да разбереш повече за произхода, правилните продукти и доброто приготвяне – уплътни предпарти времето с този петъчен клас. Ще разбереш как да овкусиш ориза (шари) чрез специфична техника и така да пристъпиш към приготвянето на изтънчено маки.

Предстои ни и един дебют на Jazz уикенда!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *