Нашата селекция: Пет водки, пет пъти дестилирани

Колкото е по-чиста водката, толкова по-добър е крайният резултат на нашето настроение

  • 30.06.2017
  • от Пам Велидис

Със заявка за едно изчистено от глупости лято всеки човек филтрира нови възможности какво да опита и на какво да се наслади през идните месеци. И докато в историята на Русия е имало моменти, когато бутилка водка е била разменна единица, то засега в България не издигаме музеи в нейна чест и сме стигнали дотам да разменяме само няколко наздравици с магичната напитка. Не е трудно човек да се досети, че името на питието произлиза от водата. Нещо, което е неизменно около нас през летните месеци и цял живот! Затова и неговият производен алкохолен вариант е най-подходящ, когато температурите са разгорещили положението. Докато при производство на напитки като уиски и ром се търси уникален микс между различни вкусове и аромати, за водката най-важна е нейната чистота – от съставни елементи до процес към финалния продукт. Затова селектирахме приказен списък с пет водки, които са преминали пет пъти дестилационно пречистване, за да придобият своя индивидуален и изчистен до съвършенство вкус.

Grey Goose

Задължителният френския шик, който има множество медали и заема елитните позиции в разнообразни международни дегустации. Доказателство за класата на Grey Goose титлата й World's best tasting vodka в международния конкурс World Spirits Championship. Суровината на тази водка е подбрана хлебна пшеница, която се сее есента и се жъне през август, подложена на специална технология за ферментация и петстепенна дестилация в казани за коняк, а разреждането разбира се е с изворна вода.

Френска вкусова прецизност, която достигайки до небцето ви ще донесе чист, свеж и изключително мек алкохолен аромат с леко усещане за масло и пуканки. Вкусът е като копринен деликатес, който има едва уловимо докосване от анасонов завършек.

Солиден избор, който се предпочита не само заради основния си вкус, но и като отличен участник в сложни и предпочитани коктейли.

New Amsterdam

Впечатлява не само с това, че е дестилирана 5 пъти от най-фините зърна, а и заради визията, която има бутилката. Както може да се досетим, тя е посветена на един от най-любимите за нощен живот европейски градове – Амстердам.

Отначало вкусът й е мек и почти неуловим, след това следва приятен горчив оттенък, а при преглъщането горчивината се разлива и се приема по-леко от вода. Няма нужда от разредител, от подобряване на послевкуса с нещо, което да „убие“ усещането на нейния вкус в устата.

Ароматите са интензивни и приятни, което я превръща в емблема не само за градския пейзаж, чиято идея носи, а и за създаването на перфектния коктейл или наслада на чистата й форма. Ако още не сте се насладили на New Amsterdam, помислете за бутилка този петък. Цената е страхотна, а качеството още по-добро.

Snow Queen Vodka

Приготвя се чрез тайна семейна рецепта, използваща органична пшеница. Чиста водка, създадена с помощта на планинска вода, което може да се усети дори с хиляди миксове в коктейлите. Гаранцията за качество е разпространената информация за отглежданата в Европейския съюз суровина от великолепна органичната пшеница, която се използва за направата на напитката. Перфектният материал се подлага на редица дестилации на тайно място, където дестилатори и техните семейства усъвършенстват изкуството на пречистването поколения наред. Процесът на трансформация използва обратна осмозна вода за намаляване на алкохолния процент до 40%. След тази процедура

водката преминава през многобройни висококачествени филтри, които помагат на суровата й форма да стане с изключително мек, луксозен и свеж вкус.

Може би една от най-естетически издържаните бутилки, които човек може да види и закупи от магазина. Изключително подходяща за подарък на специална жена.

Ciroс

Нещо за любителите на виното, които биха искали да разнообразят диапазона от летни напитки - водка Ciroс. Дестилирана от най-висок клас фино френско грозде. Всяко зрънце е ръчно подбрано от специално наблюдавани и изследвани чепки с предварително измерен престой на лозята. Водката се прави само от два вида грозде, което расте във вековни лозя на регионите Gaillac и Cognac във Франция - Mauzac Blanc и Ugni Blanc. Сортове, които се берат късно, за да имат по-високо съдържание на захар за едно неповторимо тяло на вкуса и отлични характеристики на питието. Механизмът не приключва след набирането на гроздето, защото то се изпраща в температурно контролирани изби и когато е напълно готово, се дестилира общо пет пъти.

Съвършеният проект за изтънчения и мек цитрусов разкош, който е присъщ на водка Ciroс. Минимализмът на бутилката привлича не само винолюбители, а ценители на цялостния добър вкус

FLIRT 5

Пристигаме в България, където от пролетта на тази година на нашия пазар се появи една водка, която ползва най-високи технологии в дестилационния процес, за да осигури точно това усещане за чисто високоградусово питие. Това е новата FLIRT 5, която залага на 5-кратната дестилация на своя продукт и с това свое нововъведение се нарежда сред световноизвестни лидери на пазара.

Наименованието FLIRT 5 идва с категоричната заявка, че новата водка е дестилирана 5 пъти, но питието се свързва с потребителите си и на друго ниво. Изборът на това, какъв алкохол да консумираш, става все по-емоционален, затова FLIRT 5 залага именно на слогана „Пет емоции в един флирт”.

Най-накрая може да се насладим на чиста водка с мек вкус и аромат, която е произведена от селектирана пшеница като суровина.

Подготвена по руски и скандинавски стандарт, както и с най-важната съставка - кристалночиста изворна вода, която идва от планината.

Пет емоции са минимумът, който се изживява след първата глътка.

Виж как да си направиш сам лимонада... защото, нали, лято е.