В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДA 11 – 13 МАРТ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

0 коментара Сподели:

Голям уикенд в историята на GО GUIDE – петъчно за пръв път ще раздадем GO FOOD & DRINK AWARDS на най-добрите заведения в София! След това директно се отправяме към басейна на хотел „Родина“ за парти скок в третата част на поредицата ABSOLUT ReInvent. Ако се чудиш обаче как да се възстановиш от един толкова интензивен край на седмицата – ето какви можеш да ги вършиш в светлата част на денонощието през следващите два дни.

ЛУБРИ – ЕКЛЕКТИКИ

СЪБОТА, ГАЛЕРИЯ „ВАСКА ЕМАНУИЛОВА“, 10:00 – 19:00 ЧАСА. НЕДЕЛЯ, ГАЛЕРИЯ „ВАСКА ЕМАНУИЛОВА“, 11:00 – 18:00 ЧАСА

Какво ще видиш, ако прекосиш Новия свят от Ню Йорк до Сан Франциско и Ел Ей, попътуваш по легендарния Road 66 и се излежаваш на плажовете на Маями? Лубри показва Америка, ама без американската мечта. Вълнуват го драг кралиците в Ел Ей, гей културата в Сан Франциско, разнообразието на Ню Йорк, сантименталността на провинцията, социалната бедност и шарения. Едновременно красиви, деформирани, чудовищни, изкуствени и истински човешки същества.В изложбата преобладават портретите на хора, а местата не са от кой знае какво значение. Блогът на Лубри е тук  и е задължителен.

EAT.ART "FLAPPERS" BY STELA STAMENKOVA

ДО 8 АПРИЛ, SMUGGLER`S DINER

Смъглърите отново пълнят любимия дайнър с работи на родни графични артисти. Този път за още по-красиво винтидж пространство е работила Стела Стаменкова. Графичен дизайнер по професия, а по душа – още няколко неща. Винаги е обичала музиката на 20-те – 50-те години на миналия век, заради което пък преди 6 години започва да се занимава и със суинг танци. Заедно с половинката си  създават страницата Rockabilly.bg – където е събрана всякаква информация по темата. Серията Flappers e вдъхновена от бляскавото време на Великия Гетсби, изобилието на 20-те и освободените жени, съвременнички на Коко Шанел.

OLEЛОГИЯ "ДВА ЦВЯТА ЗА ЕДИН СВЯТ – 2" НА ГЕОРГИ КАТЕЛИЕВ

СЪБОТА, ART SPACE BRAVE MOUSTACHE, 11:00 ДО 19:00 ЧАСА

В изложбата на Георги Кателиев хора и предмети търсят отговор какво е свободата. Това са съвременни интерпретации на френски илюстрации от края на 19-ти и началото на 20-ти век. Работите са директни, сюрреалистични, с лек днешен привкус. Мрачното чувство за хумор на автора личи в произведенията, които функционират като визуални игри на думи. Всеки от 30-те колажа играе ролята на шега, която изследва връзката между природата и машината. Страничката на Olex OleOle е тук.

КАРЪЛ, ГАЛА ПРЕМИЕРА НА SOFIA FILM FEST

НЕДЕЛЯ, НДК, 20:30 – 23:00 ЧАСА

Дадено бе началото на тазгодишния Sofia International Film Fest, а ние побързахме да си запишем прилежно в тефтерчето кои са заглавията, които, ако ще да ни удари метеорит, не искаме да пропускаме. „Каръл“ на Тод Хейнс е едно от тях. Филмът е създаден по романа на Патриша Хайсмит „Цената на солта” (една от Оскаровите номинации е за адаптиран сценарий) и разказва за връзката между две жени от различни социални прослойки в Ню Йорк от 50-те години на ХХ в. Флиртът води до приятелство, страстна любовна връзка между двете дами и разбити сърца. Ролите са разпределени между Кейт Бланшет, Руни Мара, Кайл Чандлър, Джейк Лейси, Сара Полсън, Джон Магаро, Кори Майкъл Смит и др.  „Каръл“ има номинации за шест награди „Оскар”, награда за най-добра актриса (Руни Мара) от Кан 2015 и още над 35 награди и 170 номинации. Ние пък имаме пълно доверие на английското кино списание Little White Lies, което го обяви за най-важния филм на 2015. Трейлърът е тук. Толкова.

KLAXON PRESS JOURNAL II

НЕДЕЛЯ, COSMOS COWORKING CAMP, 18:30 ЧАСА

Литературният колектив Klaxon Press представя втория си журнал. В книжката са селектирани близо 40 нови български автори, а всяка от работите им те посреща за четене на български и английски. По време на представянето ще може да се сдобиеш с Klaxon Press Journal II срещу 5 лв., с които скромно да подкрепиш новата литература. Пак в пространството на cosmos coworking camp ще може да чуеш проза и поезия от "клаксон" авторите, както и от участниците в кампанията Stay True Story на Ballantine`s. Сред последните е и любимата ни Ралица Стоянова със свой текст. Останалите са тайна. Поне до неделя!

СУПЕР ДЪЛГИ ФИЛМИ, КНИГИ И МУЗИКА ЗА КРАТЪК УИКЕНД

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *