Клъцни-срежи

Хитовите “cropped tops” на челни позиции това лято

  • 01.07.2013
  • от Поли Николова

В средата на 80-те Мадона ги популяризира, обличайки нон стоп къси топове и бралетки в клиповете си. След нея беше ред на филма Flashdance, който превърна носенето им в култ. Изрязаните топове се завъртяха в модна вихрушка, която ту стихваше, ту се засилваше стихийно през годините. Спомняме си момичешката банда Spice Girls с подобни. Отскоро отново ги забелязваме тук-там. И ето че тази пролет и лято късите тениски, топове и т.нар. „бралетки”  вилнеят из колекциите на един куп марки от високия и среден клас.

cropped tops


Нищо в летните аутфити не крещи по-силно „Лято е!” от изрязаните къси топове или шорти. Да покажеш малко повече кожа вече не е еквивалент на вулгарност, а въпрос на личен стил. И тъй като още от миналата година висшата мода започна да налага скъсените варианти по подиумите, забелязваме тази тенденция в официалните тоалети на редица звезди.
Така че не се притеснявайте – обличайте се свободно, нека удобството ви води.

cropped tops


Един по-близък поглед към тенденцията показва, че съчетанията с различни форми и цветове са възможни, дори и лесни, тъй като топовете предоставят не един или два варианта на носене. Дали в комбинация с дълъг панталон с висока талия, дънкови шорти или разкроена пола – изборът е ваш. Очертахме няколко визии  – женствени, със силно очертано деколте;  спортни – от еластични материи и по-свободни;  геометрични – с остри линии и твърди платове и минималистични – с монохромни цветове и изчистени модели. Ако сте почитатели на изисканите марки, препоръчваме горещо последните колекции на Dolce&Gabbana, Marc Jacobs и DNKY, а за по-спортните натури са предложенията на Mango, Zara и H&M.
Нашите планове включват и силно присъствие по летните фестивали у нас и зад граница, а какво по-подходящо от един cropped аутфит за тях?