МЪЖКО ЛИ Е ДА ИЗГЛЕЖДАШ ДОБРЕ?

Няколко съвета как да се отличаваме през пролетта

0 коментара Сподели:

Често се питам дали съм сбъркан поради това, че искам да изглеждам добре. По всичко си личи, че съм хетеросексуален и всякакви съмнения да не нося повече ин отколкото ян в себе си отдавна са отпаднали. В този ред на мисли страхът да не мина на отсрещния бряг също не съществува, но винаги се намират доброжелатели, които да се усъмнят в това.

И то само поради факта, че полагам повече старания за външния си вид, отколкото средностатистическият мъж в България.

Но винаги съм имал отношение към добрия вкус и модата дори и в смътните времена на комунизма, когато не се поощряваше да бъдем различни и в универсалния магазин се намираха само два вида панталони и още толкова ризи, измежду които да избираме. Сега обаче живеем в демократични времена. Изобилието е голямо. Но означава ли това, че българският мъж е започнал да се грижи повече за себе си? По-скоро не. Или не дотолкова, доколкото аз си представям, че трябва да бъде в една развита държава, намираща се в Европа.

Много пъти съм спорил с приятели в търсене на причината за това положение, в което се намира българският мъж. Голяма част от тях са на мнение, че немотията е причината за лошия вкус и небрежното отношение към външния вид. Но това не показва ли какво е отношението ни към живота въобще? Винаги ми е правило страхотно впечатление, когато съм виждал възрастни мъже в западноевропейските столици, изглеждащи уникално за възрастта си, четейки спокойно вестник, пиещи кафе и със заразително голяма усмивка на лицето си. Иска ми се и тук хората да остаряват така, което означава преди всичко да се научим да живеем.  
Всъщност аз няма да се откажа да изглеждам добре, колкото и немъжествено да е за повечето ми сънародници. А ако вие положите дори и минимални усилия, за да промените нещо в себе си и външния си вид, сигурен съм, че ще ви се отплати. За да не се чудите с какво точно да започнете, ето и няколко по-нестандартни тенденции за дългоочакваната пролет.

ИЗЦЯЛО В БЯЛО
Бялото е един страхотен цвят, който не е подходящ единствено за членовете на Бялото братство, а спокойно може да го добавите в гардероба си тази пролет, бидейки сигурни, че ще сте актуални. Нека да си починем от ярките цветове и принтовете, които бяха превзели мъжкото облекло.


ДЕНИМЪТ НЕ Е САМО ЗА СВОБОДНОТО ВРЕМЕ
Да, денимът се възприема като дреха за свободното време. Но традициите не са това, което бяха. Дънковите ризи и костюми с официална слим фит кройка  присъстват в колекцията на всеки по-голям бранд. Вратовръзките към тях като допълнение също са добре дошли.


ТРЕЙНЪРИТЕ НЕ СА САМО ЗА СПОРТ
Няма нищо по-хубаво от това правилата да бъдат нарушавани. Особено в света на модата, където правилата са много относително понятие. Трейнърите, които са задължителни за уличния стил, завладяха и модните подиуми. Позволено е вече и комбинирането им с костюми, така че може да започнете с експериментите сега.


ROCK N ROLLA
С нищо друго не може да бъдете толкова  куул, колкото с класическо черно рокерско яке. Задължително за всеки, който обича да бъде свободен. Тази пролет може да го носите с бяла тениска, черни слим фит дънки и трейнъри.


СКЪСЕТЕ ПАНТАЛОНИТЕ
Най-важното правило, за да изглежда човек добре в дрехите си е те да бъдат с правилните пропорции. В противен случай, независимо колко скъпи са те, това би имало обратен ефект. Коригирайте дължината на панталоните си до глезена, като посетите шивач или просто навиете крачолите си.


Мони можеш да намериш и на MSTYLE BLOG, блогът му за улична мода и личен стил.

Последвай Мони във Facebook тук.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *