REVIVE MUSIC.EXE

Музикално разширение за системни потребители

0 коментара Сподели:

Парти авантюристи създават платформата EXE, за да излязат извън рамките на типичните случвания и да докажат, че с много труд, ентусиазъм и любов към музиката може и у нас да се случват свежи неща. Последното им THE BUTCHERY парти надмина очакванията ни и определено вдигна летвата високо за всичко, което предстои оттук нататък. На 14 май те са готови да прескочат дори себе си с епизод V – REVIVE! За него петимата замесени обръщат поглед към последните 2 етажа на Brusseles Business Center, където ще преплетат природата с бетона, живота и смъртта, небесното и подземното по възможно най-контрастния начин. Преди да се архивираме от емоции на път към летището, след шестдневната работна седмица, която ни предстои, слушаме внимателно като истински системни потребители, какви ни ги говорят тези градски герои:

ИДЕЯТА

Основната и движеща идея на ЕХЕ е развитието на ъндърграунд културата у нас. През последните 2 години има особено положително раздвижване на тази сцена по целия свят и в България. Публиката се увеличава и хората са станали критични, което е много хубаво. Вече има значение къде е партито, кой е артистът, идвал ли е преди в България, какъв е хепънингът на самото събитие, добре ли е организирано и прочие. Това поражда професионална конкуренция между отделните организации и летвата се вдига с всяко едно събитие и именно това е цел номер едно на EXE – стилни издържани събития, уникални по рода си локации и най-вече доволни и очаровани посетители. Рецептата е тази, която ни харесва на нас като екип. Искаме да виждаме българската сцената все по-развиваща се и на все по-високо ниво.

ЛОКАЦИИТЕ

Това е може би най-голямото предизвикателство. Въпреки че в София има много и интересни локации, не всеки собственик е отворен и готов за тази случка. Всъщност много от тях не виждат различния имидж, който би им донесло едно такова събитие. С много търсене, обикаляне и убеждаване понякога попадаме на точното място. И оттук започва трудната част. Когато сме го намерили, трябва да го обособим като подходящ "парти плейс". Случвало се е да инвестираме във всякакви ремонтни дейности, дори сме изграждали тоалетни, за да избегнем поставянето на химически. След като мястото е обособено добре за събитие, започваме да го оформяме по тематиката, която предполага всеки от нашите епизоди, както предстои да се случи и за EPISODE V, който ще се състои 14 май на 14-ия и 15-ия етаж в Брюксел Бизнес Център до Летище София. ЕХЕ държи изключително много на детайлите във всеки един елемент, който е част от събитието. Интериорът и изграждането му е от огромна важност, а за да заинтригуваме подобаващо публиката си и да ги пренесем в настроението на събитието още преди то да е започнало, правим промо видео за всеки епизод. Няколко дни преди всяко парти пускаме и route.exe (видео за това, как да се стигне до мястото), за кoито се радваме, че будят наистина сериозен интерес. Интересно е, че впоследствие и други промоутъри започнаха да отделят внимание на видеата като вид креативна реклама, което е ясен признак за градация на българската ъндърграунд сцена. Без да звучим надменно, искаме да споменем, че всичко, което излиза от ехе, е дело на нашия скромен 5-членен екип.

АРТИСТИТЕ

Хубаво е артистите да НЕ са посещавали България преди. Това е важно за нас. Подбираме ги така, както ни харесват на нас самите. Понякога идват и от предложения от фенове. Важно е да се допълват или пък, точно обратното – да нямат нищо общо един с друг, както ще бъде и сега на EPISODE V. На етаж 14 щe пуска Florian Frings – артист от лейбъла на Richie Hawtin (MINUS). На етаж 15 ще бъде Shall Ocin – артист от лейбъла на Maceo Plex (Ellum). Те почти нямат никакви стилови допирни точки. Да не оставяме на заден план и българския лайнъп, който винаги е гарант за качество. Отново сме подбрали различни артисти, които никога не са чувани да пускат заедно на едно и също събитие. Изключение правят Pavel Petrov (EXE) и Dj Steven (METROPOLIS), които пускаха и на Episode II през пролетта на 2015 в Boulderland. Не се съмняваме в цялостта и масивността на лайнъпа ни за №V.

РИСКОВЕТЕ

Много държим на прозрачността при организирането на нашите събития и винаги отговаряме на приятели, фенове и познати, когато имат въпрос за идното такова… било то за звук, концепция, цени на билети и какво ли още не. Все пак те са хората, които командват сцената, а ние само ги насочваме. Както казахме по-рано, благоприятното развитие на сцената в България се дължи на многото стари и нови организации като нашата. Разбира се, малко хора си дават сметка колко много ресурси и енергия се изискват, за да изобретиш и направиш нещо ново и развиващо средата. Често познати и непознати изскачат с фразата: "Има ли пасчета или гестлист?". Винаги сме били щедри в тази насока, но както ние, така и феновете трябва да имат ясна представа, че ако искат още по-добри събития, по-разнообразни артисти, по-интересни локации, повече хепънинг и други неща, допринасящи за едно такова уникално изживяване, трябва да оставят своя отпечатък, купувайки своя билет. Иначе пасчета и гестлисти винаги ще има, но това няма да донесе нищо повече на никой. Затова апелираме към феновете в България, както направиха и нашите приятели от METROPOLIS. Ако ви е писнало да гледате по youtube колко е яко в чужбина и се чудите къде да отидете всеки уикенд, не се чудете повече, а подкрепяйте българските промоутъри и артисти, закупувайки своя билет. От промоутърство никой не е забогатял… с малки изключения. Бихме искали за финал да благодарим на всички онези приятели, които на някакъв етап от развитието ни са съдействали и са помогнали сега да бъдем това, което сме.

ОЩЕ МУЗИКАЛНИ ИСТОРИИ ОТ .ЕXE

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *