АКО СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ БЯХА ХИПСТЪРИ

Във времето, когато да правиш карикатури се оказва опасно за живота, ние казваме да! Да на свободата, на смеха и на изкуството. Да на усмивките без ограничения.

0 коментара Сподели:

Хипстърията е глобално явление, за което няма какво да кажем, освен – на всеки както му харесва. Модата обаче не остава извън погледа на съвременните творци, а когато в играта са замесени световни политици и духовни лидери от близкото минало, нещата стават наистина интересни.

Така ги е видял и художникът и дизайнер Amit Shimoni, който под влиянието на разрастващата се нова субкултура е решил да ни представи блясъка й по един нестандартен начин. Shimoni твърди, че в серията си hipstory се е опитал да преплете сериозната история с по-лековатата и чисто забавна хипстърска визия, а резултатите се изразяват в доволното и отчетливо „уау“. Според дизайнера, представяйки световните лидери с визията на съвременни младежи, той ги доближава до обикновените хора и така те няма да бъдат само скучни лица от екрана, а реално ще присъстват в сегашното време и ще бъдат разпознаваеми.

Художникът смята, че е интересно и преплитането на два коренно различни свята. Единият – този на политиката, която залага на дела и думи, и другият – този на новите течения в уличната мода, при който основното е визията като начин за себеизразяване.

Под точното око и ръка на Amit Shimoni попадат лицата на Маргарет Тачър, Нелсън Мандела, Уинстън Чърчил, Ленин, Махатма Ганди, Джон Кенеди и още много други, а визията, в която ги докарва дизайнерът, ни усмихва до уши и ни кара да си спомним, че смехът е свобода.

Във времето, когато да правиш карикатури се оказва опасно за живота, ние казваме да! Да на свободата, на смеха и на изкуството. Да на усмивките без ограничения. Вижте!
 


Владимир Ленин


Джон Кенеди


Ейбрахам Линкълн


Мао Зедонг


Маргарет Тачър


Махатма Ганди


Нелсън Мандела


Уинстън Чърчил

Виж и кои са най-хипстърските градове в света и къде точно да се отбиеш, ако попаднеш там. 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *