THE OATMEAL

Една ударна доза интернет хумор за закуска

0 коментара Сподели:

Всеки procrastinate-ва (и да, няма подходяща българска дума за това). Но винаги има и по-добри начини да го правиш. И понякога попадаш на нещо безценно из тоновете сладки котенца, кученца и интернет мемета. Нещо, което да следиш с интерес, защото е толкова по-различно от всички други „смешни“ неща из нета.
Такъв беше случаят, когато за пръв път се „запознах“ с изящното и префинено комикс творчество на Матю Инман – Тhe Oatmeal. Не рекламираме закуски в момента, самият той в едно интервю разказва, че това е прякорът му в интернет от години (без специфична причина) и просто по естествен път се е превърнал в артистичния му псевдоним. „Имах нужда от нещо безсмислено и нелепо като име, The Oatmeal пасваше перфектно. И не – аз не ям зърнени закуски. И е малко странно за мен, че хора все още ми пишат съобщения на тема как зърнената закуска всъщност може и да не е полезна за теб, цитирайки репортажи на CNN. Да не говорим, че в Google търсене моят сайт излиза преди сайтовете за хранителни стоки и дори ми се е случвало да ми пишат хора, които да ме питат в коя секция от страницата ми могат да поръчат кутия oatmeal.“

Самият стил те хваща с болезнената си откровеност, граничеща на моменти със сурова и неетична вулгарност, която въпреки това все още си остава просълзяващо забавна.

Едни от най-известните му комикс strip-ове са „Ужасните и прекрасните причини, заради които тичам дълги разстояния“ (със задължителното участие на Blerch), наред с „Когато къщата ти гори, трябва да си измиеш зъбите“ (логично), „Моето куче – парадоксът“, „Как да си уеб дизайнер те праща директно в ада“ и още куп твърде благозвучни заглавия, от които силно мога да relate-на днес със „Защо да работиш от къщи е супер и в същото време ужасно“, а пък ти със сигурност ще се смееш доста на „Шестте най-глупави въпроса на интервю за работа“, защото си чувал най-вероятно всички и си искал да се застреляш, отговаряйки с фалшив ентусиазъм, но с празен поглед на минимум три от тях.

Въобще ако не сте попадали на него досега и решите да се заровите в комиксите му, ще си гарантирате едно забавно прекарване на остатъка от деня. Или седмицата. А може би и месеца. Годината… Не свършвайки, разбира се, никаква смислена работа за това време и деградирайки до неандерталство. Но смехът е здраве. А здравето е живот. А животът е, за да се смееш повечко и по-често, и така кръгът се затваря.

Оставяме те с няколко силно подходящи и морално адекватни картички за различни празници, за да не бъдеш банален следващия път, когато пожелаваш иначе богатото и изпълнено с личен индивидуален подход „ЧРД“. Следващият път просто го направи така.

Запознай се с Анди Уорхол на Instagram, който вдъхва нов живот на попарта.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *