СЕРИАЛИТЕ И ГРЕШНАТА ПРЕДСТАВА ЗА ЛЮБОВТА

Мислиш, че никога няма да намериш перфектната половинка? Тед Мозби е виновен.

0 коментара Сподели:

Какво е общото между "Сексът и градът", "Ориндж Каунти", "Приятели", "Как се запознах с майка ви" и другите любими комедийни драма сериали, които трепетно сваляхме от торентите при излизане на нов епизод? Че ни лъжат. Точно така, Кери Брадшоу, Райън и Мариса, Робин Шербатски, Рос Гелър…Всички те създават в нас грешна представа за любовта. И вече има научно обяснение за това.

Според асоциацията на американските психолози и техен труд, публикуван наскоро, телевизионните продукции изкривяват представата ни за любовта. Учените са изследвали млади необвързани хора, които гледат романтични комедии, ситуационни комедии (ситкоми като "Теория за големия взрив") и риалити предавания. Установили са, че

Колкото повече гледате риалитита, толкова повече вярвате в романтичната любов.

Оказва се, че привържениците на романтичните сериали по-лесно приемат като свои фразите "истинска любов", "перфектна половинка" и "когато срещнеш правилния човек, ще разбереш".

Точно обратното е обаче с феновете на ситуационните сериали. Психолозите са установили, че ако предпочиташ да гледаш 9 години как Тед Мозби търси любовта на живота си, а тя е била до него през цялото това време, е по-вероятно да не чувстваш горните фрази като близки. И това влияе на любовния живот, дори и подсъзнателно.

Когато гледаш как Робин Шербатски спи с почти всички от компанията, няма как да повярваш, че "истинската любов" съществува.

И ние не те упрекваме в това. Затова Suit up, отиди в най-близкия летен бар с градина, и използвай всичките заучени фрази на Барни от "The Playbook"; или бъди кучка така, както Саманта те е научила. Само не забравяй, че отсреща може и да не е фен на сериали и очакванията за вечерта най-вероятно са много различни и може да останеш излъган. Сърди се на Тед Мозби. Той е виновен.

 

Може би дългите изтормозени продължения също имат немалка роля за тези разбирания. Виж 10 сериала, които продължиха твърде дълго.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *