Никей менюто на Umami – виж кухнята, която обединява вкусове от Япония и Перу

Ресторантът предлага ястия, които разказват история – опитай хармония от контрасти

0 коментара Сподели:

Известен със своята изискана атмосфера, безупречно обслужване и отдаденост,

Umami за нас е рай за кулинарни авантюристи! Част от елегантността на хотел „Маринела“ и любим избор, когато искаме да предизвикаме сетивата с комбинация от съвременни кулинарни тенденции и вечни техники, ресторантът е скъпоценен камък от кулинарната сцена на София. Мястото винаги успява да ни впечатли с иновативен вкус и различен прочит на ястията, а този сезон ни изненадва и с цяло ново меню! В него те очаква не просто храна, а одисея от вкусове, които ще те отведат на кулинарно пътешествие от японската прецизност до перуанската смелост. 

За първи път в България можеш да опиташ Никей ястия – ела с нас в Umami и празнувай фюжън кухнята!

Никей кухнята е фурор в чиния!

Появява се в края на XIX век, когато японски имигранти се заселват в Перу и превръщат тази храна в едно от най-вълнуващите световни кулинарни движения. Това е история за адаптация и креативност – съчетание между японски традиции и перуански продукти. Използването на местни съставки като перуанска люта чушка аджи и цитрусови плодове вдъхновяват създаването на ястия, които се чувстват едновременно като познати и нови.

Комбинирайки деликатни и сложни техники от японското готвене със смелите и цветни вкусове на перуанските съставки,

ястията от този вид предлагат хармония от контрасти! Подари си симбиоза от пикантни и свежи предложения – с новото меню Umami се впускаме в приключение от вкусове, различно от всяко друго!

В новото меню на Umami ще откриеш ключови техники като суровото приготвяне на риба, идващо от Япония, но обогатено с перуански подправки и продукти, за да се създадат уникални вкусове като севиче със соев сос. Това балансиране на деликатното и дръзкото дава необикновен резултат – хармоничен танц на вкусове: свежи, пикантни и кисели, подчертани от текстурни контрасти, но и запазващи японската естетика и прецизност. 

Иновация е думата, с която можем да опишем Никей ястията, които изненадват с всяка хапка.

Не се учудваме, че тази кухня е пленила почитателите на добрия, но и експериментален вкус по целия свят и сме щастливи, че сега е намерила своя дом в Umami!

Преди да те изпратим към ресторанта, предизвикваме апетита ти!

Препоръчваме ти да започнеш с някоя от цветните им салати, а след това да направиш преход към силните суши емоции. За тези, които не сядат на маса без месо – има страхотни крехки предложения, поднесени с ароматни гарнитури. Ще разбереш и сам, че всяко ястие е сложен баланс от вкусове, текстури и грабваща презентация, затова се отпусни и остави на Никей кухнята да ти разкаже истории за далечни култури, които превръщат храненето в приключение!

Храненето в Umami е несравнимо преживяване – от любовта в приготвянето на всяко ястие до вниманието при подреждането на всяка чиния. Никей менюто е допълнителният акцент, който доказва, че ресторантът има нюх към иновациите и качеството, предлагайки на София неповторимия шанс да усети световния вкус.

Не чакай повече, просто опитай!

Сезонните менюта на шеф готвачите: Хуан Данило и Станислав Колев от Umami

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *