5 неща, които обичам в себе си: Виттория Николова

Нашите любими приятели от Dove стартират страхотна кампания, в която ти казват "Обичай себе си!" точно такъв какъвто си, а ние те срещаме с петима актьори, които те мотивират да направиш същото

0 коментара Сподели:

В свят, в който стандартите за красота са подвластни на филтри, от Dove насочват вниманието към един от най-големите червени флагове – до 2025 г. 90% от онлайн съдържанието ще бъде AI генерирано, карайки всяка трета жена да подправя външния си вид, за да бъде харесвана.

Ето защо Dove стартират Real Beauty Prompt Guideline – безплатно ръководство за учители, творци и всички, които използват ИИ, показващо как да се създават изображения, отговарящи на реалната визуална идентичност на хората с всичките ѝ „недостатъци“. Кампанията цели да насочи вниманието ни към това, че изкуственият интелект променя представите ни за красота и ни кара да се чувстваме „несъвършени“, заставайки до всички „съвършени“ изображения, които виждаме около нас.

От Dove ни казват „Обичай се!“ точно такъв, какъвто си,

защото всъщност малките несъвършенства във външността ни правят уникални и красиви по свой неповторим начин. В доказателство на тази теза ние те срещаме с петима актьори от театър „Възраждане“, които ни разказват кои визуални черти никога не биха променили в себе си, защото ги намират за страхотни, дори да не са перфектни по масовия стандарт. Те ни показват, че да намериш нещата, които най-много обичаш в собственото си Аз, е първо действие към представление с щастлива развръзка. Правим това, за да те вдъхновим да погледнеш на тялото и душата си като на любимо същество и да си подариш обичта, която заслужаваш. Следваща в нашия звезден отбор е страхотната Виттория Николова, която ни препоръчва през този театрален сезон да не пропускаме новите заглавия в театър „Възраждане“ начело с „Убийствена комедия“ – представление на Венци Асенов. За всичко останало Виттория е убедена, че понякога 5 неща са достатъчни, за да откриеш, че всъщност обичаш ц(т)ялото си до безкрай.

Какво най-много харесваш като визуални характеристики и не би променила в себе си външно, дори да има своите несъвършенства?

Не бих променила нищо по лицето си. То има своите кривини и за мен са много специални. Острият ми нос е огледало на характера ми, големите зелени очи смекчават нещата, така че има баланс.

С какво нашите дребни „дефекти“ външно са ценни?

Естествено, че има неща в себе си, които не харесвам и смятам за „дефекти“.

Но именно тези дефекти са любими на любимите ми хора. Именно те ни правят различни и специални.

Какво мислиш за „перфектната“ красота, наложена от AI вълната? Обработване на снимки, фотошоп и т.н. – изкривява ли се глобално представата за красота?

Не, не се изкривява представата за красотата, по-скоро се уеднаквява. Винаги съм мислила, че кривото е интересно и по-привлекателно. Преди няколко години излезе един филм на Пол Томас Андерсън – Licorice Pizza, в който главните персонажи са толкова интересни и различни от „общоприетата красота”, че дълго време не можеш да си ги избиеш от съзнанието. Това за мен е интересно. Всичко друго забравям. Всяко перфектно лице се размива в тълпата.

Изкуството се занимава именно с истинското лице на човека. Изкуственият интелект с перфектното, несъществуващо такова.

Защо е важно да се обичаме и да харесваме тялото и несъвършенствата си?

Винаги много съм обичала белезите си, стриите, несъвършенствата. Това са моите подписи върху кожата, тялото и лицето. Те са част от моята история, а тя е това, което ме различава от другите.

Истинската грижа за красотата ни от вътре навън ли започва?

Истинската грижа за красотата винаги започва от душата. Когато тя е подхранена, това веднага излиза наяве и сиянието на човек е друго.

А какво е красотата? Не е ли именно онова, което витае около нас? Енергията, с която храним околните.

Кои са петте неща, които обичаш в себе си?

  • Способността ми да съм дипломатична в най-критични мигове ме е спасявала от собственото ми корабокрушение стотици пъти. Да забравиш за чувствата си е най-доброто решение, с което да постигнеш целите си.
  • Често благодаря на живота, че постигам с лекота желаното, че всичко е такова, каквото си го представям, че съм обградена от хората, които обичам. Често подвиквам на вселената и тя ми отвръща, голям кеф е. Разбира се, има и трудности, но когато отново изгрее слънце, забелязвам, че всичко около мен е точно такова, каквото го искам.
  • Свободата да мога да се изолирам от конфликтни хора и токсични отношения.
  • Животът, който расте в мен, заедно с всичките промени на тялото. Да си бременна е едно от най-великите усещания. Ако има най-красива гледка със затворени очи, то безспорно е тази – да таиш нов живот в себе си.
Dove

Съхранете истинската красота (dove.com)

За още от същото – виж 5 неща, които обичам в себе си: Ивайло Драгиев

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *