DUBFX – МЕЖДУ УЛИЦАТА И YOUTUBE

Поговорихме си с австралийското чудо DubFX за това какъв би бил светът без Интернет, за първия му лайв пърформанс и за началото на кариерата му

0 коментара Сподели:

Остават броени дни до едно от най-чаканите партита на годината. Участието на австралиеца DubFX ще се състои на 13 юни, а поради големия интерес, локацията беше преместена от студио „Орфей“ в парка на Летище София. За музиканта се знае сравнително малко, понеже не обича шума около себе си. За него творчеството му е на първо място, а успехът е в резултат на дългогодишна упоритост и неоспорим талант. Ето какво научихме за него малко преди да го чуем на живо.

Много добре си спомням как преди години мой приятел ми разказваше за един уличен музикант от Австралия, когото е открил в Youtube. Това беше през 2008. Оттогава много се промени за теб, нали?
И да, и не…обиколих света поне седем пъти, музиката ми също се разви, а участията ми станаха доста повече, но аз съм си същият човек.

Бен, известен си с това, че винаги пърформваш лайв. Спомняш ли си първото си участие на улицата? Къде беше и как се чувстваше?
Да, беше в Lucca- малкото италианско градче, където живее майка ми. Изкарах 268 евро след три часа и осъзнах, че всичко, което съм правил до тогава, е било загуба на време.

Беше ли ти трудно просто да излезеш на улицата и да започнеш да правиш музика?
Никак даже! Никога не съм бил стеснителен, дори обратното – от малък исках да стана уличен музикант.

Коя е основната разлика между участията на улицата и тези в някой клуб?
На улицата трябва да привлечеш вниманието на хората и да ги накараш да спрат, да те чуят и да си купят дисковете ти. Използвам възможността да изпробвам и нови идеи, докато в клуба целта ти е да накараш хората да танцуват.

Представи си света без Интернет. Виждаш ли се където си сега, ако не беше поствал видеата си в Youtube?
Определено не. Но пък съм продал повече от 200 000 диска на улицата без Интернет, така че човек никога не знае.

Детайли за участието ще откриеш тук.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *