„ПЕРОТО“, ИЛИ КАК ДА БЪДЕМ КУЛТУРНИ 24/7

Преди два месеца „ЧитАлнЯта“ стана любимо място на всеки с интерес към литературата, но изненадите за софийските читатели далеч не свършват за този сезон

0 коментара Сподели:

Ден след 15 септември в сградата на Националния дворец на културата врати отваря първата българска книжарница/читалня/литературен клуб/кафене, а в по-късните часове на денонощието и бар. Какво ще намерим от дясната страна на НДК, ако не много приятно място за прекарване на времето.

ЧИТАЛНЯ
Това, което „Перото“ предлага, е много книги за консумиране на място. Изборът е наистина впечатляващ, но фокусът е върху съвременна българска поезия и проза.

КНИЖАРНИЦА
Ако книгата, която зачетете, ви хареса, имате възможност да си я купите и отнесете вкъщи. Ако пък не – винаги може да пробвате с друга.

ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ
Идеята на „Перото“ е да ни среща не само с книгите, но и с авторите им. За целта ще има програма със събития като литературни четения, представяния на книги и писатели.

КАФЕНЕ
Това, с което „Перото“ се гордее, е кафето. Въпреки малката възможност да попаднете на отегчително четиво, винаги може да сте сигурни, че любимата напитка ще може да ви помогне да се концентрирате.

БАР
Самият БАР е също изграден от книги и е най-интересната част от интериора, а след мръкване е много подходящо за чаша вино с приятели или с книга.

Освен всички изброени предимства това, с което „Перото“ е уникално, е работното време –  винаги. Идеята е достъпът до книги и топло кафе да е денонощен и всекидневен, така че това е място, на което може да се разчита.

Припомни си и какво беше „ЧитАлнЯта“.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *