ПРИНЦЕСАТА Е ГОЛА

Или как без капка героизъм, приказките паднаха жертва на световната центрофуга за пари

0 коментара Сподели:

Добре дошли в царството на принцесите! Тук Малката русалка е без дрехи, Снежанка е в леглото със седемте джуджета, а Звярът, този перверзник, налага с камшик Принцеса Бела. Тук 5-годишните момиченца разбират от любов, а някогашната невинна Хана Монтана е почти винаги скандално гола.

Тук на входа има ГОЛЯМА червена точка, но дори тя не може да спре малките дечица да нахлуят вътре със светнал поглед и неутолимо любопитство.

Малки момиченца дават съвети за любов – точно това е темата на видео, на което попаднах в интернет съвсем наскоро. В него три малки, сладки момиченца, на 5 и 6 години, говорят за любов и съветват големи какички как да се подготвят и какво да правят на първа среща. Разбира се, всичко това с претенция за симпатичност и невинно детско очарование. Малките принцеси умно констатират, че ако на първата среща мъжът не носи цветя, то със сигурност ще донесе шоколадови бонбони, жената трябва да изглежда като Барби и задължително да се подготви с a lot, a lot, a lot of lipstick(„много, много, много червило“). В този момент захласналият се онлайн потребител така се умилява, че му иде да ги щипне по бузките и да възкликне: „Унюню, на мама/баба/тати или там каквото се пада, сладураната!“ Каква чудесна ниша – малки момиченца говорят за любов! Та това сигурно продава по-добре и от секса.

Този невинно-любовен разговор обаче бързо се превръща в бял кахър, когато разбираш, че някой е нарисувал любимите ти принцеси като пораснали секси мацки в горещи пози. Рапунцел е само по коса, Красавицата и Звярът откровено са се награбили, а Снежанка се въргаля под завивките с произволно избрано джудже, слава богу, че поне не с всичките седем. Принцесата обаче всъщност отдавна е гола. Дрехи и задръжки паднаха още с появата на „50 нюанса сиво“, след който и принцове, и принцеси осъмнаха със серия от садо-мазо сцени. В тях Пепеляшка нетърпеливо чакаше да бъде напляскана, Красавицата беше окована с белезници, а техните принцове видимо бяха взимали уроци от Крисчън Грей. Така, без капка приказен героизъм, приказките паднаха жертва на световната центрофуга за пари.

От една страна, голяма работа! Сефте принцесата е гола, че да се впечатляваме от това. А и светът отдавна е скандално и цинично място, че да ни изненада или скандализира с каквото и да било. Справка – та нали тийнейджърската сензация и еталон за милиони момиченца Хана Монтана, а.к.а Майли Сайръс, отдавна спря да ни учудва с оскъдните си тоалети, с които трудно ще покрие дори буболечка. От друга страна, обаче краят на тази приказка няма как да е с хепиенд.

Не и докато 5-годишни момиченца се държат като детската версия на Кари Брадшоу и цупят невинно устнички, защото те вече знаят, че е нужно a lot, a lot, a lot of lipstick. Не и докато подобна гледка се предполага, че трябва да ни умилява – и тя ни умилява, – вместо да натиска паник бутона „Внимание! Възпитаваш кифла!“.

Дори да запушиш ушите и очите на твоето малко момиченце и да се молиш интернетът никога да не го среща с голата Пепеляшка, която вместо златната пантофка пробва други работи, никога не можеш да бъдеш сигурен. Защото информационната среда днес е пълна със зли мащехи и лоши магии, а ти невинаги ще си наблизо, за да запушиш ушите и очите на своята невръстна принцеса. А един ден, когато тя порасне, е добре да знае, че не става само с червило, силикон и секс пози – трябва и акъл! Но това вече е една друга приказка…

Не можем да се откъснем от приказките, защото всички чакаме да ни случи някоя. От време на време обаче някой трябва да изкрещи: „Събуди се, Пепеляшке, изпускаш метрото!“

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *