25 фотографии, които никой не би искал да види

Души в кадър

0 коментара Сподели:

Сладникави селфита, екзотични пейзажи, блюда с омари от Бари, крачета в спа курорта на годината… Добре изглежда лъскавата страна на монетата и добре ѝ вървят лайковете. Всяко нещо обаче има своята половина, зад чиито завеси животът не е толкова пъстър, фоторазказът не е съвсем приятен за окото, но истинността е стопроцентова. Тук кадрите тежат, болят и charm филтър нямат, а етюдите са отражението на душата и нейния сблъсък.

В следващите 25 фотографии няма да видите богатство, палми и грим. Ще срещнете въпрос. Един-единствен към вас самите, вашите проблеми и техния диапазон.

Отговорете си

Збигнев Релига, известен полски кардиохирург, проследява жизнените показатели на пациент след 12-часова операция за трансплантация на сърце. Асистентът на хирурга спи в ъгъла на залата капнал от умора. Този кадър от 1987 е обявен за Снимка на годината от National Geographic.


James Stanfield

Руски войници се подготвят за битка, след като през юли 1943 година в Курск Германия започва една от най-големите операции срещу Червената армия и Източния фронт.


Shirak Karapetyan Milshtein

Стените на газова камера на Аушвиц в Полша, построена и управлявана от нацистка Германия по време на Втората световна война.


kligon5

На снимката е кучето, което по време на взривовете в Мумбай през март 1993 година спасява живота на хиляди хора, откривайки повече от 3329 кг експлозив, 600 детонатора, 249 ръчни гранати и 6406 бойни патрона. Кучето герой е погребано с пълни почести през 2000 година.


Reuters / STR News

През май 2008 година циклонът Наргис разрушава южната част на Мианмар, отнемайки живота на повече от 100 000 души, като милиони в близост до столицата Янгон, остават без дом.


Brian Sokol

Бездомни индийци в очакване на безплатна храна.


Tsering Topgyal / AP

Тези очи са на 12-годишния бразилец Диего Фразао Торкуато. Момчето свири на цигулка на погребението на своя учител, който чрез музиката му е помогнал да избяга от бедността и насилието, сред които живее.


Salvemasnossascriancas.blogspot.com

Афганистанец предлага чай на войник по време на операция за търсене членовете на талибаните в района Нерх, провинция Вардак, на запад от Кабул. Годината е 2009-а.


Rafiq Maqbool

След 7 месеца в Ирак Тери Гурола вижда дъщеря си за първи път.


Louie Favorite

Годината е 1994-та. Руски войник свири на изоставено пиано в Чечения.


drugoi.livejournal.com

Демонстрация на използването на презервативи на публичния пазар в Джаяпура, столицата на Папуа, 2009 г.


Adri Tambunan

Млад мъж открива брат си убит.


Nhat V. Meyer

Дете опитва да изправи пияния си баща.


Imgur.com

Дете от ромски произход на възраст 5 години в навечерието на Нова година. Снимката е направена през 2006-а в Перпинян, Южна Франция.


Jesco Denzel

Гладуващо дете и мисионер.


Mike Wells

Човек пада от Световния търговски център на 11 септември.


Richard Drew /AP

Този кадър е направен за несъществуващия вече вестник The Washington Star. Снимката, наречена Flower Power, запечатва момент от потресаващата война във Виетнам през 1967 година. Номинирана е за награда "Пулицър" същата година.


Bernie Boston

Жена седи сред развалините, причинени от масивното земетресение с последващо цунами в Натори, Северна Япония, през март 2011 г.


Asahi Shimbun, Toshiyuki Tsunenari /AP

Грег Кук прегръща кучето си Коко, след като го намира живо в разрушената си от торнадо къща в Алабама през март 2012 година.


Gary Cosby Jr. / AP

Пожарникар дава вода на коала по време на опустошителните пожари през 2009 година във Виктория, Австралия.


abc.net.au

Родители с вероятна сегашна възраст около 70 години все още издирват изчезналото си дете.


reddit.com

Гробовете на жена католичка и съпруга ѝ протестант в Холандия, 1888 година.


retronaut.com

„Чакай ме, татко“ – Ню Уестминстър, Канада, 1 октомври 1940 г.


Claud Detloff

Куче на име Leao седи за втори пореден ден на гроба на своя собственик, починал поради катастрофалните свлачища край Рио де Жанейро през 2011 година.


Vanderlei Almeida

20 черно-бели фотографии на София през лятото

Най-добрите световни фотографии на 2018

За още тайни от града последвай Instagram профила ни и спечели колекция класни български вина

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *