Професия „Негативен“, или как да бъдеш нещастен

Няколко лесни стъпки, с които да задържиш негативизма и да поканиш черногледството за наемател на живота ти

0 коментара Сподели:
Професия "Негативен", или как да бъдеш нещастен

Една от моите предишни статии посветих на Италия, с идеята да разкажа за красивите неща, с които се сблъсках при моите пътувания до нея. Определено статията подсказва какво хубаво можем да вземем от там и няма за цел да убеди читателя, че животът в Италия е низ само от красиви неща и недостатъците липсват. Не бях помислил обаче, че хората четат между редовете и за някои от тях статията се оказа една голяма лъжа и те се почувстваха подведени. Тогава си казах: “Хей, момче, какви ги пишеш. Животът не е толкова розов. Знаеш ли колко негативизъм и нещастие има, и то не само в Италия, а по целия свят. Къде беше ти, та не видя всички онези неприятни неща, за които говорят част от читателите.” И тогава се осъзнах. Сетих се за всички онези дразнещи моменти или преживявания, които обикновено се опитвам да пропускам, защото те не ни надграждат, но са част от действителността ни.

Почувствах се нещастен, но пък реалист

и реших по този повод, за да бъда лоялен към мнението на всички, да споделя онези неща, които няма да те накарат да си загубиш времето в някакво излишно търсене на красивото, а веднага да те превърнат в най-нещастния човек на планетата и такъв, виждащ само онова, което би те натъжило.

Светът е голям и опасност дебне отвсякъде

Обичаш да пътуваш. Мислиш си, че винаги има какво хубаво да извлечеш от преживяванията, които ти се случват на различните места, които посещаваш. Мислиш си, че винаги има какво да научиш от хората, които са различни от теб, и това да те накара да обогатиш себе си. Да, ама не. Това е абсолютна заблуда. Навсякъде е едно и също. Какво са тръгнали да ти разправят за таз чужбина. И там е мръсно, и там имат проблеми. Там също трябва да работят здраво, а да не говорим, че нещата въобще не се случват толкова лесно, колкото си ги представяш. Няма значение какво си мислиш ти, просто остани там, където си. За нещастието не трябва да полагаш усилия.

Нямай мечти

Професия "Негативен", или как да бъдеш нещастен

Имаш си своите мечти. Те са тези, които те отличават от другите и те карат да се чувстваш жив. Ти искаш да ги преследваш, да бъдеш себе си и да не губиш времето си с неща, които не разбираш и не обичаш да правиш. Така ли? А знаеш ли колко хора ще те отхвърлят, че си различен. Знаеш ли колко хора биха ти се изсмели, че си мечтател. Мечтите са за децата. Мечтите къща не хранят.

Гледай все по-често телевизия

Ставаш сутринта в добро настроение. Едва отворил очи, пускаш телевизора, докато си правиш кафе, за да се събудиш. В този момент обаче осъзнаваш, че доброто ти настроение е измамно, защото в сутрешния блок са ти подготвили най-лошите новини за добро утро. Къде си бил ти, та си ги пропуснал. Точно това е била причината за доброто ти настроение. А вече нямаш нужда и от кафето. Всички тези драми, излизащи от малкия екран, отдавна са те събудили. А защо да не ти попречат и да заспиш. Рецептата за това е задължителното гледане на новините късно вечер, когато след поредното всяване на страх дежурния екип ти пожелава лека нощ.

Бъди хейтър

Професия "Негативен", или как да бъдеш нещастен

Всички си мислят, че разбират повече от теб. Все да направят някое компетентно изказване. Някой си тръгнал да говори колко е хубав животът. Не им позволявай да го правят. Ти знаеш много добре, че нещата не са такива, каквито изглеждат. Вложи цялата си енергия, за да споделиш с другите обратното мнение и да ги убедиш колко вреден е техният позитивизъм. Но никога не си позволявай да намериш нещо, от което може да се почувстваш добре. Това е сигурен изход да избягаш от търсеното нещастие.

Оплаквай се често

Гаджето те е напуснало. Политиците за нищо не стават. Времето е лошо. Винаги има за какво да се оплачеш. Не позволявай всички тези житейски драми да отминат безнаказано. Споделяй ги колкото може по-често, но не прави нищо, което може да ги промени. Действието може само да ти навреди и да те отдалечи от упорито търсеното нещастие.

Много хубаво не е на хубаво

Професия "Негативен", или как да бъдеш нещастен

В моментите на щастие винаги си имай едно на ум. Продължителното щастие не води до нищо хубаво. Най-много да те помислят за луд. Веднага прехвърли всички възможни варианти, които може да ти го отнемат, и продължи смело напред към заветната цел да бъдеш нещастен.

Виж още – Изкуството да си жертва в няколко лесни стъпки.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *