Три серии по пет грешки за здравословен живот

Редовното правене на грешки - първо малко паническа треска, после супер издръжливост

0 коментара Сподели:
Три серии по пет грешки за здравословен живот

Ако ти е скучно или просто вече всичко ти е писнало – винаги можеш да сгрешиш!

Наскоро прекарах една цяла вечер в раздърпване на стари гафове с любим човек. Не си се объркал – не става въпрос за дрешки, а точно за грешки. Да, и тях можеш да „раздърпваш“ – да ги сучеш, въртиш, разтегляш, докато накрая не стигнеш до първоизточника. А той най-често се крие бая дълбоко вътре в нас, мръсникът…

Спрямо него аз оценявам гафовете си по това, че са ме направили по-внимателна, по-смела и по-дебелокожа.

Иска ми се да кажа и по-добра и по-умна, но специално последното трудно ми излиза от устата, защото продължавам да се горя всеки път, когато се доближа до печката, а това е всяка вечер… Е, какво да правиш – сигурно всеки си има онази Грешка с главно Г, която прави отново и отново. Може да е някоя битова или далеч по-значителна.

Три серии по пет грешки за здравословен живот

Случаят „Защо все на мен?!“

Наистина не знам откъде идва тази закономерност – съмнявам се да е пъклен план на Вселената, ама знае ли човек (може хората, на които все им се случва, в миналия си живот да са били от Инквизицията или нещо подобно) – но имам приятели, които сякаш са програмирани да се влюбват в най-грешните за тях хора и да се самоизмъчват с месеци и години, без да излязат от порочния кръг. При момчетата типажът най-често е „мацката, току-що излязла от лудницата, за да ми обсеби живота и да ми забрани да правя всичко, което обичам“, а оправданието, че в началото изобщо не е била такава и той, виждате ли, се влюбил. При момичетата ситуацията е сходна по усещане, само че пичът обикновено дори не подозира за „връзката“ между тях, защото се вижда с още поне десет готини купонджийки и не търси нищо сериозно. При този тип системни грешки аз бих поровила не из съзнанието на винаги погрешните хора, а по-скоро в това на тези, които си ги избират, защото там очевидно липсва един много ключов елемент – самоуважение и обич към собствената личност.

Знаех си… грешка 404, съдържанието не е намерено.

Три серии по пет грешки за здравословен живот

Ситуацията „Много ми се искаше, но реших да го оставя за следващия път“

Тази често допускана грешка аз лично слагам при онези, които са ме научили да бъда по-смела. Когато например пътувах към автошколата си в деня, в който ми беше изпитът по кормуване (третият…), си припомних всички гафове в тази категория, за да си втълпя, че съм самата Смелост, въплътена в човешко същество. Не ми се получи баш. Да, в крайна сметка съм излизала от клетката си, но с мъъъъничко закъснение. Как ти се струва една година чакане, за да се разделиш с някого? Или четири, за да спреш да се виждаш с хора, които не те правят по-добър човек? Можеше и да е по-зле, разбира се, но това не е извинение. Спомням си, че преди най-трудното си интервю превъртях в главата си всички най-лоши сценарии и почти се бях отказала, преди фотографката да ме вкара в хотела с вербален ритник. И си представих най-хубавите възможни изходи – ей така, за разнообразие. По-полезно беше, повярвай. Та и ти така – ако преди всяко интервю за работа си казваш: „Кое е най-лошото, което може да се случи?“, имай предвид, че най-вероятно точно то те чака. Може би е време да сложиш и този тип грешки в задния си джоб и да се престрашиш да излезеш от черупката си.

Имаш още толкова много да бъркаш, защо трябва да се ограничаваш само до една категория?

Три серии по пет грешки за здравословен живот

Положението „Бий ме, обичам те“

То хич не е смешно, ама все се сещам за онзи виц за садиста и мазохиста, който баща ми много обичаше да разказва, за да ми се подиграва, че не знам какво значат тези две думи (бях на десет все пак). „Седят си садист и мазохист в една стая и вторият гледа с молба първия. Иска да го бият, личи си. Садистът обаче го поглежда лукаво и прошепва: „Няма да те ударяяяяя“.

И този тип грешки е подобен.

Някой те наранява, а ти си седиш мирно и кротко и си повтаряш, че всичко е наред, проблемът е в теб, трябва да си търпелив. Да приемаш, че ще стоиш всеки ден до 9 в офиса, а после ще ти бавят заплатата с две-три седмици, да слушаш натякванията на вашите, че не правиш нищо с живота си, докато всъщност си скъсваш задника, за да се пребориш за място под слънцето, а то през това време блее нанякъде и хич не му дреме, че съществуваш и си точно отдолу… Не съм някое източно гуру, но пък мога да те запозная с една много благозвучна българска дума – „Стига!“. Грешките са нещо много готино, защото те учат да се оправяш в света на големите, но само ако им обръщаш внимание и си взимаш по някой и друг урок от тях.

Три серии по пет грешки за здравословен живот

Така че бъди така добър да ги раздърпаш и разнообразиш малко.

Както вече ти казах, цяла вселена от още големи Г-та те чака да я надробиш. Излез от рутината и вземи сбъркай някъде другаде – току-виж си надминал учителя си.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *